Inici Actualitat La Diputació col·laborarà activament en la implantació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a Ontinyent

La Diputació col·laborarà activament en la implantació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a Ontinyent

per Redacció_Linformador
  • El president de la corporació provincial, Toni Gaspar, destaca l’impuls donat per l’Ajuntament de la capital de La Vall d’Albaida i la resta de patrons de la fundació a “un projecte amb ànima”

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha confirmat este dijous a Ontinyent que la institució provincial donarà suport a la segona fase de la implantació del Museu del Tèxtil Valencià en la capital de La Vall d’Albaida, un projecte “exemplar i amb ànima” segons manifestava Gaspar, qui ha sigut rebut a l’ajuntament per l’alcalde, Jorge Rodríguez, i el diputat provincial i regidor Joan Sanchis.

Gaspar, qui ha visitat el municipi per a participar en una de les sessions més importants en la història del Patronat de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, destacava l’impuls donat al Museu pel president de la Fundació i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, així com per la resta de patrons de l’entitat. El president de la Diputació ha insistit en la importància d’un projecte “que té ànima i un fil conductor amb els anhels de la població que l’impulsa i creu en el seu futur”.

El màxim responsable provincial té clar que “quan les iniciatives tenen ànima i valen la pena s’ha d’aportar un plus perquè perduren en el temps, i ací estarà la Diputació”. En este sentit, el president Gaspar ha explicat que des de la corporació que dirigix s’està enquadrant la manera de fer-ho, amb la convicció que “volem continuar donant suport al projecte en la segona fase, anímica i també econòmicament”.

Toni Gaspar ha afegit que “la Diputació pertany a moltes fundacions, però esta és exemplar i així ho demostra el fet que el projecte haja sigut capaç de passar del paper a la realitat, de fer tangible allò que era només una idea”. “Continuarem donant suport a esta iniciativa localitzada en el cor de les comarques centrals, que és on es desenvolupa l’activitat del tèxtil amb major intensitat en tota la Comunitat Valenciana”, ha finalitzat.

Museu i investigació

Per part seua, l’alcalde i president de la Fundació, Jorge Rodríguez, agraïa “el suport del president de la Diputació de València, que ja va ser ací quan iniciarem la demolició de les naus fora d’ordenació. Un suport anímic i també econòmic tan necessari perquè els plànols es transformen en realitat. Sabem que farà tot el possible per a ajudar-nos, i hui hem volgut aprofitar perquè coneguera més a fons el projecte”.

Així, en la reunió del Patronat, que ha tingut lloc en la nau ja reformada del Museu Tèxtil, s’ha comptat amb la participació dels arquitectes de l’estudi Torró-Soler, que han explicat els detalls del projecte, amb un pressupost de 1,6 milions d’euros, que inclou un espai museístic de 600 metres quadrats i un altre de formació i investigació de 535 metres quadrats.

La redacció del projecte ha sigut finançada per Caixa Ontinyent, una de les entitats que forma part del Patronat. El catedràtic de la Universitat de València Rafael Gil ha explicat als presents els detalls dels treballs, que consistiran en “una museïtzació molt moderna i interactiva, perquè l’espai siga atractiu”. Jorge Rodríguez ha conclòs que la reunió d’este dijous del patronat “constata que quan el treball es fa amb ànima i bons companys de viatge com Caixa Ontinyent, Ateval, Coeval o la Diputació de València, és més fàcil que el camí arribe a bon port”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més