Inici Actualitat Ontinyent llançarà un pioner album de cromos de dones esportistes locals per visibilitzar l’esport femení

Ontinyent llançarà un pioner album de cromos de dones esportistes locals per visibilitzar l’esport femení

per Redacció_Linformador

Les medallistes olímpiques María Vasco i Gemma Mengual apadrinaran la presentació de la iniciativa de la regidoria d’Esports, de la que no hi ha precedents a Espanya en àmbit municipal

L’Ajuntament d’Ontinyent presentarà el proper dijous 21 d’octubre una iniciativa pionera a Espanya en la visibilització de l’esport femení des de l’àmbit local: Un àlbum de cromos dedicat a les dones i xiquetes esportistes locals, al que apareixeran prop de 300 esportistes dels diferents clubs de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa de la regidoria d’Esports per la qual es repartirà gratuïtament una tirada inicial de 2000 àlbums entre l’alumnat de primària de la localitat, per tal de completar-lo posteriorment amb els cromos que també es repartiran gratuïtament.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, explicava que “els àlbums de cromos d’esports han estat tradicionalment dedicats als homes, i hem pensat que una bona idea per visibilitzar i fomentar l’esport femeni es fer aquest àlbum, dedicat íntegrament a les xiquetes i dones de les diferents modalitats d’esports que es practiquen a Ontinyent”. L’àlbum, compta amb el suport econòmic de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana i la col·laboració de la Universitat de València i Teika, empresa patrocinadora que va posar en marxa recentment una iniciativa semblant però d’àmbit autonòmic i limitat a 5 esports.

L’àlbum d’esport femení, també el primer a Espanya que promou una administració pública, serà presentat coincidint amb una Jornada sobre Gestió Esportiva i Clubs destinada a l’alumnat del Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport del Campus d’Ontinyent, així com a integrants dels clubs esportius locals. Dins d’esta jornada tindrà lloc una taula rodona al Teatre Echegaray en la que es comptarà amb dues dones històriques a l’esport espanyol, que actuaran com a madrines de l’album: les medallistes olímpiques María Vasco i Gemma Mengual, junt a les quals estarà la jove ciclista ontinyentina Sofía Rodríguez, bicampeona d’Espanya de ciclocross.

L’àlbum també serà repartit entre el públic assistent a la taula rodona, de la que Óscar Borrell destacava que “serà una gran oportunitat de conèixer de primera mà el testimoni de dues de les millors dones esportistes espanyoles de la història, que són un referent fantàstic i de segur ens aportaran visions molt interessants del món de l’esport. A més a més van a ser unes madrines inmillorables per a l’àlbum, estem molt orgullosos de que vinguen a Ontinyent i de que donen suport a la nostra iniciativa”, concloïa.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més