Inici Actualitat Ontinyent posa en marxa un nou servei d’atenció a les persones sord-mudes de la ciutat

Ontinyent posa en marxa un nou servei d’atenció a les persones sord-mudes de la ciutat

per Redacció_Linformador

Un acord amb la Fundació Fesord permet articular un servei de mediació social i interpetació a la llèngua de signes que s’ofereix cada dimarts al CIM del barri de Sant Rafel

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un nou servei d’atenció a les persones sord-mudes de la ciutat. Es tracta d’un servei de mediació social i interpretació a la llèngua de signes, pel qual les persones sord-mudes de la ciutat podran demanar mediació en activitats per a gestions diverses de la seua vida diària, principalment davant d’institucions, per tal de poder comptar amb el suport d’una persona intèrpret de la llèngua de signes.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “es tracta d’un nou servei que posem en marxa gràcies al contracte signat per l’Ajuntament amb la Fundació Fesord Comunitat Valenciana, i amb el qual volem donar suport al dia a dia d’estes persones i facilitar-les l’accés real i efectiu a molts serveis on tenen dificultats per comunicar-se”.  La prestació del servei es durà a terme semanalment en les instal·lacions del CIM Sant Rafael, cada dimarts en horari de 10:00 a 13:00 hores, on les persones interesades podran pasar a solicitar el suport d’una persona intèrpret per a les gestions que corresponga.

Al contracte s’estableix amb una durada inicial d’un any, i inclou també altres aspectes per potenciar la inclusió del col·lectiu de les persones sord-mudes, com per exemple la traducció a llengua de signes del passat Ple Institucional del 9 d’Octubre.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més