Inici Actualitat El conseller Vicent Marzà destaca que el CEIP José Mollá de Canals “és un dels projectes més innovadors dels patis coeducatius que ajuden a educar-se en llibertat”

El conseller Vicent Marzà destaca que el CEIP José Mollá de Canals “és un dels projectes més innovadors dels patis coeducatius que ajuden a educar-se en llibertat”

per Redacció_Linformador

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat aquest dimarts la localitat de Canals. En concret, s’ha interessat pel pati inclusiu del CEIP José Mollá de Canals junt amb l’alcaldessa de la localitat, Mai Castells, per a conéixer de primera mà la nova configuració d’aquest espai de l’escola com a exemple i model d’organització de l’espai a l’aire lliure que comparteixen xiquetes i xiquets.

En aquest sentit, el conseller Vicent Marzà ha volgut agrair “el gran treball que ha realitzat la comunitat educativa del centre i les bones pràctiques educatives que s’han fomentat des de l’Ajuntament de Canals, amb Mai al capdavant”.

El nou pati s’ha configurat gràcies al projecte d’innovació educativa ‘El pati del Mollá és particular’, que compta amb el suport de la Conselleria, amb una inversió de 3.380 euros, i que té per objectiu implementar unes dinàmiques de jocs al pati en què tots i totes juguen amb respecte, igualtat d’oportunitats i llibertat.

“El nostre pati ha de transformar-se en un espai de joc, de moviment, de relacions socials òptimes, de descobriments, experiments i d’aprenentatges, de coeducació i inclusió” assenyalava el professorat del CEIP José Mollá. Amb aquesta premissa s’ha aconseguit establir un pati educatiu que compta amb 17 actuacions que estan relacionades amb el reciclatge, l’esport, la solidaritat, la lectura, la igualtat o els jocs populars. Entre elles, destaquen les activitats de “Dibuixe el meu món”; “Jardí lector”;“Siguem ecològics”; “Amb ritme” o “Compartim l’amistat”, entre altres més.

Durant la visita, Marzà ha conegut els diferents espais del centre escolar com són el rocòdrom, el jardí lector, l’espai de la natura, la biblioteca, els diferents patis, així com l’espai dedicat a la música.

El conseller també ha parlat sobre la construcció del nou IES Francesc Gil explicant que “estem treballant amb Mai Castells i el seu equip per a garantir unes infraestructures educatives òptimes a l’alumnat de Canals i per això estem col·laborant perquè les obres de construcció del nou IES Francesc Gil comencen al llarg de 2022 amb una inversió de 9,7 milions d’euros”.

Marzà, junt amb l’alcaldessa i regidors i regidores, també ha visitat el Trinquet Municipal de Canals on es trobava el pilotari canalí José Ramón Yániz “Xerra”, el qual li ha ensenyat la instal·lació on el conseller ha destacat les grans dimensions del trinquet.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més