Inici Actualitat La campanya de prevenció d’incendis forestals registra la segona xifra més baixa des de 2011 amb 2.320 intervencions

La campanya de prevenció d’incendis forestals registra la segona xifra més baixa des de 2011 amb 2.320 intervencions

per Redacció_Linformador

Dels 2.320 incendis, 2.152 són de matolls, 59 de caràcter forestal, 34 combinen les dos tipologies i 75 s’hi han produït a zones d’urbanitzacions o cases aïllades a la muntanya

La campanya de prevenció d’incendis forestals de 2021 s’ha tancat a mitat d’octubre amb un balanç molt positiu d’actuacions dutes a terme pels bombers del Consorci. Així, al llarg de tot l’any i fins al tancament de la campanya, el Consorci ha intervingut en un total de 2.320 incendis forestals i de matolls, dels que la gran majoria, 2.136, s’hi han produït entre l’1 de juny i l’1 d’octubre.

Respecte a la tipologia d’eixos 2.320 incendis, 2.152 són de matolls, 59 de caràcter forestal, 34 combinen les dos tipologies i 75 s’hi han produït a zones d’urbanitzacions o cases aïllades a la muntanya. Segons ha destacat la presidenta del Consorci i vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, “les xifres d’enguany són de les més positives dels últims temps en quant al nombre d’actuacions del cos de bombers per incendis forestals o de matoll”.

En este sentit, “les 2.320 actuacions de 2021 contrasten amb les 3.219 de 2020, on van ser superiors en tots els àmbits, tant els incendis forestals, com els de matolls o urbanitzacions”, segons ha explicat l’inspector en cap del Consorci, José Miguel Basset.

De fet, si revisem les estadístiques, la de 2021 és la xifra més baixa dels últims cinc anys i la segona més baixa des de l’any 2011, per darrere dels 2.279 als que es va des-cendir en 2015.

Cal recordar que concretament per al risc forestal dels mesos d’estiu, el Consorci Provincial de Bombers de València ha comptat enguany amb un dispositiu de més de 850 efectius, dels que 697 han sigut bombers professionals, 147 bombers voluntaris, 26 unitats de Bombers Forestals de la Generalitat i 56 brigades de la Diputació de València.

A més, el Consorci ha activat en diverses ocasions al llarg de l’estiu un dispositiu especial de Reforç Forestal, per als dies d’Alerta 3 d’incendis, amb un important reforç de personal i vehicles per a estes jornades de major perillositat.

L’Inspector en cap del Consorci ha destacat també que “enguany no hem tingut cap Gran Incendi Forestal (GIF) a les comarques de València”. Els grans incendis forestals es caracteritzen per superar les 500 hectàrees. Des de 2017 sols hi ha hagut un en València, cinc si ens remuntem a 2011.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més