Inici Actualitat Ontinyent presenta la campanya “Separem bé els residus” per sensibilitzar a la ciutadania en un reciclatge responsable

Ontinyent presenta la campanya “Separem bé els residus” per sensibilitzar a la ciutadania en un reciclatge responsable

per Redacció_Linformador

Jorge Rodríguez participa en la presentació de la iniciativa al CEIP Bonavista, on s’ha iniciat un pioner projecte d’autocompostatge de la mà de l’Ajuntament

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat aquest dimarts al CEIP Bonavista la campanya “Separem bé els residus” per tal de fomentar un reciclatge responsable i adequat entre la ciutadania. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, participava en la presentació de la campanya  acompanyat per la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia; i  també de Kike Molina, director del centre, on s’ha iniciat també un pioner projecte d’autocompostatge de la mà de l’Ajuntament i amb la colaboració del consorci de residus (COR).

Jorge Rodríguez recordava que a la seua recent participació al  fòrum estatal “Greencities i S-Moving” de Mobilitat, Inteligència i Sostenibilitat Urbana que tenia lloc a Màlaga, “va quedar clar que el futur serà sostenible o no serà, i que els adults de hui, per poder garantir un futur millor a les noves generacions, hem de canviar els hàbits de consum i també al tractament de residus”, assenyalava. L’alcalde destacava l’interès de treballar des de les escoles en la separació correcta dels residus, “amb les persones que més tenen a veure en el futur, i des d’ahí estendre-ho a la ciutadania”, i felicitava al CEIP Bonavista “per fer fins i tot un pas mes, i anar avant amb el projecte d’autocompostatge”.

Sayo Gandia explicava que per sensibilitzar sobre un correcte reciclatge s’ha elaborat una completa “Guia de bones pràctiques per a la gestió dels residus a Ontinyent”, un document inclós al Pla de Residus que es posa en marxa juntament amb el Consorci de Residus (COR) i que detalla com reciclar adequadament tota classe d’elements, a més d’explicar com es gestionen els residus i com accedir a tots els serveis amb que es compta a la ciutat per afavorir i potenciar el reciclatge.

En paraules de Sayo Gandia, de cara a la futura implantació del nou sistema de recollida porta a porta “hem de convèncer a la gent no sols de què ha de reciclar, sinó de què ha de fer-ho adequadament. Per això també anem a fer xerrades i reunions, per fer pedagogia i anar fent realitat tot allò de que s’ha vingut parlant durant molt de temps”, manifestava. La campanya ha estat reconeguda amb una subvenció de 5000€ de l’àrea de govern obert de la Diputació de València.

La regidora posava de relleu el “simbolisme” de presentar la iniciativa als mitjans en el CEIP Bonavista, “ja que un dels primers pasos per implantar el nou pla de residus es promoure la recollida orgànica a les escoles. Al Bonavista han anat més enllà i han acceptat La proposta de l’Ajuntament per dur a terme una activitat d’autocompostatge, generant compost per utilitzar al propi centre”. En reconeixement a la seua implicació i exemple en qüestions mediambientals, l’alcalde lliurava al director del Bonavista una placa conmemorativa i un arbre per plantar al centre.

Kike Molina agraïa el reconeixement i assenyalava que “el centre va considerar que adherir-se a la proposta que s’ens feia des de l’Ajuntament era una bona ocasió d’aprofundir en una línia de treball per la que ha venim apostant i en la que anem a seguir treballant”. A continuació, l’alcalde, la regidoria i el director del centre es traslladaven al lloc on l’alumnat del col·legi elabora el compostatge, on es feia una breu explicació del procés als presents.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més