Inici Actualitat La Diputació de València posa en marxa la primera Trobada Nacional del Pacte de les Alcaldies

La Diputació de València posa en marxa la primera Trobada Nacional del Pacte de les Alcaldies

per Redacció_Linformador
  • Un total de 300 alcaldes i alcaldesses estan convidats a participar en l’esdeveniment que tindrà lloc l’11 de novembre en el Palau de les Arts de València
  • El principal objectiu de la trobada, dirigida a les autoritats locals de tot l’Estat espanyol, és donar a conéixer les noves accions climàtiques i energètiques que es poden desenvolupar des dels ajuntaments

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, en col·laboració amb l’Oficina del Pacte dels Alcaldes de Brussel·les, ha començat a posar en marxa la celebració de la primera Trobada Nacional del Pacte de les Alcaldies, que tindrà lloc en el Palau de les Arts de València el pròxim 11 de novembre. El Pacte de les Alcaldies és el major moviment mundial de ciutats que, de manera voluntària, han assumit el compromís per a actuar en matèria de clima i energia.

“Un total de 300 alcaldes i alcaldesses han sigut convidats a participar en un esdeveniment que està dirigit, principalment, als responsables de les administracions locals de tot l’Estat espanyol, i els objectius del qual es resumixen a donar a conéixer els nous reptes de neutralitat climàtica per al 2050, la connexió entre el Pacte de les Alcaldies i el Green New Deal de la Comissió Europea, el nou pressupost comunitari i la proposta per a incloure la pobresa energètica en els plans municipals sobre el clima i l’energia”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

Durant la jornada, que comptarà amb la presència del president de la Diputació, Toni Gaspar, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollá, la corporació provincial mostrarà el treball conjunt dut a terme en els últims anys per les administracions locals a l’hora de posar en pràctica els plans municipals d’acció climàtica. Es tracta d’un exemple d’èxit ja que, amb la coordinació de la Diputació, València és una de les regions que més han crescut a nivell de municipis adherits en tota Europa.

A més, en la cerimònia es realitzarà una signatura simbòlica dels nous objectius del Pacte per al 2050, mitjançant la qual els municipis i les províncies i regions que ho desitgen podran mostrar el desig d’adherir-se als nous objectius de neutralitat climàtica de la Unió Europea.

Pacte de les Alcaldies i inscripcions a la trobada

Creada l’any 2008, en el Pacte Europeu de les Alcaldies per al Clima i l’Energia s’agrupen milers de governs locals que de manera voluntària es comprometen a implantar en el seu àmbit els objectius de la Unió Europea en tot el relacionat amb el clima i l’energia, com per exemple reduir les emissions de CO₂ en un 40% abans de 2030, millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable en els seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

Esta iniciativa compta actualment amb més de 7.000 autoritats locals i regionals de diferents països que aprofiten els punts forts d’un moviment que involucra a múltiples actors. L’àmbit d’actuació s’ha obert, fins i tot, a la resta de continents, ja que es tracta d’un problema global i els assoliments obtinguts demostren que estos instruments funcionen.

La Diputació de València, com a coordinadora del pacte a la província, té com a funció fer arribar la iniciativa a les autoritats locals per a promoure la seua adhesió, així com facilitar als signants l’assistència tècnica, econòmica, administrativa i política necessària per a aconseguir els seus compromisos.

En este sentit, crida l’atenció el gran increment d’alcaldies valencianes que s’han sumat a esta iniciativa des del 2015, quan hi havia solament 17 entitats locals inscrites, sent en l’actualitat un total de 242 municipis.

Per a poder acudir a la trobada, és absolutament necessari estar registrat a través del següent enllaç: https://www.dival.es/es/medi-ambient/content/encuentro-nacional-pacto-de-las-alcaldias-valencia

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més