Inici Actualitat La Generalitat Valenciana i l’Ajuntament signen el conveni per a la rehabilitació de Santa Clara com a futur CRAC

La Generalitat Valenciana i l’Ajuntament signen el conveni per a la rehabilitació de Santa Clara com a futur CRAC

per Redacció_Linformador

Aquest divendres també ha tingut lloc al Reial Monestir de Santa Clara la primera reunió de la Fundació Raimon i Annalisa

El Reial Monestir de Santa Clara de Xàtiva ha acollit aquest divendres la signatura del conveni entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Xàtiva per al finançament de les obres de rehabilitació de l’edifici que albergarà el futur Centre Raimon d’Activitats Culturals (CRAC), per al qual l’ens autonòmic aportarà un total de 3 milions d’euros.

La signatura ha estat efectuada pel president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig i per l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i ha sigut prèvia a la reunió de constitució de la Fundació Raimon i Annalisa, que també s’ha produït al Reial Monestir de Santa Clara.

«Aquest futur Centre Cultural i aquesta Fundació espentarà les futures generacions, i no serà un espai sols de record i memòria, sinó també un espai per mirar al futur amb esperança, pensant que la utopia d’un món millor fins i tot és possible», ha expressat el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, qui ha manifestat també que «Xàtiva comptarà amb aquest llegat de la mà de la Generalitat Valenciana, perquè és un acte de lleialtat al nostre país, a la nostra cultura i a la nostra identitat».

Puig s’ha referit a Raimon com «un referent de la recuperació de la nostra cultura al País Valencià» i ha recalcat que «ara toca que totes les institucions treballem conjuntament per a donar-li una continuïtat a aquest projecte, perquè ara més que mai hem de ser conscients de que hem de fer que la cultura estiga viva, perquè venim d’un silenci molt llarg però mai deixarem de cantar i d’estimar a Raimon i el que significa».

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha recordat que «hui comença a caminar la Fundació Raimon i Annalisa, gràcies al gest d’estima i a la seua generositat amb la cessió de tot el seu llegat a la nostra ciutat. Aquest és un camí que vam iniciar en 2015 amb el nomenament de Raimon com a fill predilecte de Xàtiva, i ara estarà unit per sempre a la ciutat que el va veure nàixer gràcies també a la col·laboració de les distintes administracions públiques: Generalitat Valenciana, Diputació de València i Ajuntament».

Cerdà ha agraït a la Generalitat Valenciana «el seu compromís amb aquest projecte, que s’ha formalitzat hui amb la signatura del conveni», i ha anunciat que prompte es refrendarà aquest mateix acord amb la Diputació de València. «Aquest serà un centre cultural de primer nivell, viu i actiu, no sols un espai per a albergar l’immens llegat de Raimon sinó també una referència cultural des de tots els punts de vista, sent un motor per a Xàtiva i per a tot el territori valencià».

Reunió Fundació

Una vegada signat el conveni entre Generalitat i Ajuntament, s’ha celebrat la reunió fundacional de la Fundació Raimon i Annalisa, que presideixen ambdós junt amb el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig com a president honorífic, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà com a vicepresident primer i el president de la Diputació de València Toni Gaspar com a vicepresident segon.

També formen part de la Fundació el Conseller de Cultura Vicent Marzà, la Directora General de Cultura Carmen Amoraga, el Subsecretari de Presidència de la Generalitat Valenciana Emili Josep Sampío, el vicepresident de la Diputació de València Carlos Fernández Bielsa, el diputat de Cultura Xavier Rius, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva Raquel Caballero i la regidora de Teatre i Falles de l’Ajuntament de Xàtiva Maria Beltrán junt amb altres patrons. En la reunió també han participat les Societats Musicals de Xàtiva i l’Associació Cultural Amics de la Costera.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més