Inici Actualitat La redacció del Pla d’Infància i Adolescència d’Ontinyent inclou un concurs de dibuix per fomentar la participació

La redacció del Pla d’Infància i Adolescència d’Ontinyent inclou un concurs de dibuix per fomentar la participació

per Redacció_Linformador

Majors i menuts poden votar via telemàtica entre els prop de 400 dibuixos elaborats per l’alumnat de 4 a 6 anys dels centres educatius de la ciutat

El procés de redacció del I Pla d’Infància i Adolescència d’Ontinyent inclou un concurs de dibuix per fer particeps del procés a majors i menuts de la ciutat. La regidora d’Infància i Adolescència, Katty Ushiña, explicava que la idea “és fomentar la participació al camí cap aquest pla, que serà un full de ruta per als pròxims anys amb accions, programes i línies estratègiques que naixeran de les pròpies necessitats i inquietuds dels sectors implicats”.

El Pla d’Infancia està sent elaborat per un equip investigador del Departament de Sociologia de la Universitat d’Alacant, des del qual el coordinador tècnic Pablo de Gracia Soriano explicava que “per introduir un canvi social és fonamental la participació ciutadana i, per això, cal preguntar i escoltar les necessitats i problemes de la població d’Ontinyent. Amb aquest concurs volem que els xiquets i xiquetes ens mostren quins són els espais que més tenen en compte per definir la seua ciutat, el que ens pot permetre coneixer millor les seues necessitats o costums; i després també tenen l’oportunitat de votar pels dibuixos que més els agraden, prenent així contacte amb el que suposa la participació”, assenyalava.

Al concurs han participat prop de 400 alumnes de 4 a 6 anys dels centres educatius de la ciutat, estant els seus dibuixos accessibles de forma rotatòria a les votacions que es poden fer telemàtica a l’enllaç https://bit.ly/3G366J3. A més de poder votar amb els seus familiars, els xiquets i xiquetes també podran fer-ho a les escoles, al marc de les clases de TIC que s’imparteixen als centres, per als quals la regidora tenia paraules d’agraïment. Finalment, una selecció dels dibuixos més votats seran exposats en un acte públic que tindrà lloc previsiblement a finals de novembre, i del que es donaran detalls pròximament. Katty Uhsiña animava a la ciutadania “a participar i ajudar a votar als menuts i menudes, perquè prenguen contacte amb allò que suposa la participació ciutadana”, concloïa.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més