Inici Actualitat DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

per Redacció_Linformador

El 3 de desembre celebrem el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, declarat el 1992 per l’Assemblea General de les Nacions Unides mitjançant resolució 47/3.

“L’objectiu és promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitats en tots els àmbits de la societat i el desenvolupament, així com conscienciar sobre la situació a qualsevol aspecte de la vida política, social, econòmica i cultural.”

Es calcula que 1 de cada 10 persones té problemes auditius greus, dels quals 220.000 són implantats coclears a Europa. A Espanya concretament comptem amb més de 18.000 persones usuàries d’implant coclear.

A l’Informe Mundial de l’Audició de l’OMS llançat aquest 2021, les dades de cara al futur no tan llunyà són alarmants. La previsió per a l’any 2050 és que existiran a tot el món 700 milions de persones amb problemes greus de pèrdua d’audició. Afirma que actualment 1000 milions d’adults i joves corren el risc de patir pèrdua auditiva permanent i evitable, d’aquí sorgeix la necessitat de fer arribar la informació a la societat en general perquè es prengui consciència de la cura diària de la salut auditiva. L’ús dels auriculars més d’una hora al dia o el volum excessiu amb què s’escolta música són dos dels problemes més destacats, per això s’assenyala que petites accions poden marcar l’esdevenir de la nostra audició. 

En aquest sentit, els joves ho tenen clar:

“Jo soc implantat coclear. Sumem discapacitats, sumem diversitat.”

JOVES:   https://youtu.be/RGaUYZe5F0Q             

EURO-CIU: https://eurociu.eu/why-hearing-well-matters-for-healthy-ageing/

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més