Inici Actualitat Ontinyent aprova el pressupost més inversor de la seua història

Ontinyent aprova el pressupost més inversor de la seua història

per Redacció_Linformador

La regidora d’Hisenda destaca l’impacte dels 11’2 milions d’euros en subvencions aconseguides de Generalitat Valenciana, Diputació, Unió Europea i Govern d’Espanya 

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat aquest dijous el pressupost municipal per a l’any 2022, el més quantiós de la història de la ciutat, amb 45.155.662 euros, i també amb rècord a l’apartat d’inversions, prop de 17 milions d’euros, dels quals 11’2 estan aportats per altres administracions. Els comptes municipals han eixit endavant amb el suport dels 17 regidors i regidores de La Vall Ens Uneix, l’abstenció dels 2 edils de Partit Popular i el vot en contra dels 2 de Compromís.

La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, incidia en que aquest pressupost, que creix en un 8’54% respecte a l’any anterior, “és un pressupost fortament inversor i expansiu per fer front als moments d’incertesa amb garantíes gràcies a l’increment de les subvencions i la bona gestió municipal dels últims anys”. Un pressupost “amb la clara voluntat de respondre als reptes que tenim per davant, impulsant la promoció econòmica, l’ocupació, la protecció social i efectuarà inversions milionàries sense tensions financeres i mantenint congelats un any més els impostos i taxes”.

Enguix destacava especialment el pressupost d’inversions, de quasi 17 milions d’euros, una xifra rècord, que arriba gràcies també al rècord al capítol de Transferències de Capital (aportacions d’altres administracions per a inversions) que arriba als 11’2 milions en 2022. Subvencions aconseguides pel Govern d’Ontinyent de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Unió Europea i Govern d’Espanya que permetran executar projectes com el Museu del Tèxtil, la transformació de la Cantereria, la construcció del nou Institut de l’Estació o la reforma integral del carrer Sant Antoni, a més de seguir apostant per la rehabilitació urbana o reformar la Plaça de la Concepció.

La regidora destacava que, en total, el 70% de les inversions estaran finançades per altres administracions, “cosa que constata la qualitat dels projectes que presenta l’Ajuntament per optar a estes ajudes” i també constata la implicació de les diferents administracions amb la ciutat. Per tal de fer front a la part requerida a l’Ajuntament per executar les subvencions aconseguides, el consistori concertarà una operació financera de 4 milions d’euros en l’any 2022, “que es pot fer gràcies a la bona salut econòmica aconseguida als últims anys, evitant així perdre els diners de les subvencions, o haver de pujar impostos o retallar serveis, tot i que, a més, l’Ajuntament ha de fer front a més despeses, com ara l’augment un 15% de la despesa prevista en llum, els efectes de la pujada de l’IPC en els salaris de la plantilla municipal o els diners per a indemnitzar a empreses concessionàries que  s’han d’abonar per la paralització de serveis durant el confinament, com ara la piscina coberta”, recordava”. 

A la part dels ingressos, Natàlia Enguix també feia referència a l’augment del 12% en el capítol 4 de transferències corrents, que fa referència a ajudes dirigides a protecció social, educació, igualtat i joventut, apartat que en 2012 era de 8’2 milions d’euros, i que arribarà en 2022 als 13’5 milions. La regidora destacava en la vessant social del pressupost les les millores previstes a serveis com l’ajuda a la dependència, el programa “menjar a casa”, o el servei de menjador del Centre Ocupacional i el Centre de Dia. A més a més, amb l’entrada en funcionament del “contracte programa” amb la Generalitat per a la prestació dels Serveis Socials, van a incorporar-se a la Relació de Llocs de Treball Municipal molts treballadors i treballadores que estaven prestant servei dins dels programes. Igualment, es mantenen les ajudes a totes les entitats i associacions culturals, esportives o veïnals de la ciutat.

En definitiva, concloïa la regidora d’Hisenda, “és un pressupost que concreta un seguit de projectes que transformaran Ontinyent per a sempre i que mira de front la necessària modernització de la ciutat, però que també farà front a la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la pandèmia amb més cobertura social. Uns comptes municipals per a la il.lusió i l’esperança en un futur millor, que pretén satisfer les legítimes aspiracions de les actuals i de les futures generacions de viure en una ciutat amb un alt grau de benestar”, concloïa.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més