Inici Actualitat La Diputació de València subvenciona millores en la xarxa d’abastament d’aigua potable i de sanejament a 172 municipis i 2 mancomunitats

La Diputació de València subvenciona millores en la xarxa d’abastament d’aigua potable i de sanejament a 172 municipis i 2 mancomunitats

per Redacció_Linformador
  • L’àrea de Medi Ambient de la corporació provincial, dirigida per la vicepresidenta Maria Josep Amigó, destina prop de 14 milions d’euros de l’estratègia Reacciona per a millorar el cicle integral de l’aigua

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, a través de l’estratègia Reacciona 2020-21, ha invertit prop de 14 milions d’euros per a millorar les xarxes d’abastament d’aigua potable i de sanejament. Segons la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea, Maria Josep Amigó, “són obres imprescindibles perquè les infraestructures hidràuliques estan molt envellides. De fet, molts municipis encara tenen conduccions de fibrociment i no ens podem permetre el luxe de perdre quasi la meitat de l’aigua que va per les canonades”.

En total, 172 municipis i 2 mancomunitats són beneficiaris d’ajudes per a la nova implantació, millora o renovació de les xarxes. Es tracta d’actuacions relacionades amb la qualitat de l’aigua, la telelectura, la telegestió, la instal·lació o la reposició de comptadors i equips de control de cabals i de pressions.

Així mateix, són objecte de la subvenció els sistemes d’emmagatzematge o de drenatge sostenible, que permeten la reutilització de l’aigua; els punts de dosificació d’aigua procedent de la xarxa pública, que fomenten el consum de l’aigua d’aixeta i el disseny de filtres verds per a evitar el vessament d’aigües residuals als rius o les platges.

Maria Josep Amigó explica que “sovint actuem exclusivament en la mitigació del canvi climàtic, és a dir, reduir les emissions, però les sequeres afectaran a la disponibilitat i la qualitat de l’aigua. Per això és igual d’important adaptar-nos”.

En 2020 l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València va crear l’estratègia Reacciona, la convocatòria que regula la concessió d’ajudes per a la gestió i conservació d’espais naturals, l’educació ambiental, l’eficiència energètica i les renovables, la mobilitat sostenible, la reducció dels residus i la millora del cicle integral de l’aigua. “En este sentit, en tot just 2 anys hem invertit més de 30 milions d’euros, la major part del nostre pressupost, perquè els pobles i les ciutats siguen més saludables i habitables”, conclou Amigó.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més