Inici Actualitat La Diputació reunirà emprenedors, institucions públiques i mitjans de comunicació per a lluitar contra la despoblació

La Diputació reunirà emprenedors, institucions públiques i mitjans de comunicació per a lluitar contra la despoblació

per Redacció_Linformador
  • El I Congreso de Soluciones Inteligentes para el Medio Rural se celebrarà el 17 de febrer a Villar del Arzobispo
  • La jornada analitzarà diferents línies d’acció per a dinamitzar entorns rurals des del punt de vista de l’emprenedoria, les ajudes públiques i el paper dels mitjans de comunicació

La Diputació de València, a través de l’àrea de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, celebrarà el pròxim 17 de febrer a Villar del Arzobispo una trobada professional que abordarà diferents vies d’acció per a dinamitzar les economies dels municipis rurals i lluitar així contra la despoblació.

La primera edició del Congrés de Solucions Intel·ligents per al Medi rural reunirà diversos actors amb veu en esta problemàtica dels municipis rurals, com són les administracions públiques, empreses de serveis, representants espanyols al Parlament Europeu i mitjans de comunicació.

La trobada, que estarà dirigida pel periodista Manuel Campo Vidal, responsable de la Cátedra de Reto Demográfico y Despoblación de Next Educación, està especialment enfocada a responsables i tècnics municipals, agents de desenvolupament local, persones emprenedores i els diferents agents socioeconòmics amb presència als municipis rurals.

El diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, assenyala que “l’atenció a la problemàtica dels municipis rurals és la vertadera raó de ser de la Diputació, i tenim l’obligació de participar en la cerca de solucions” i destaca que “analitzar un fenomen tan complex com el de la despoblació des de diferents perspectives permet dissenyar accions globals per a donar respostes pràctiques a les necessitats de les persones que habiten estos pobles”.

El Congrés se celebrarà en la sala d’actes El patronato de la Caja Rural de Villar del Arzobispo i serà retransmés en directe via streaming.                   

Les inscripcions estan disponibles en l’enllaç http://formacion.nexteducacion.com/.

Programa previst

La jornada s’iniciarà amb una anàlisi de l’estat del medi rural, després del qual s’abordaran propostes de solucions en diferents camps com els territoris intel·ligents, el mercat sènior com a generador de negoci o la telemedicina.

També s’analitzaran les diferents ajudes que s’articulen a través dels fons europeus, mitjançant un col·loqui que comptarà amb la participació d’eurodiputats.

D’altra banda, la trobada recollirà experiències emprenedores en el territori valencià i tractarà també el paper dels mitjans de comunicació a l’hora de fer arribar a la societat la informació sobre el món rural.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més