Inici Actualitat Vora 2.000 xiquetes i xiquets participen en el Calendari Ambiental de la Diputació

Vora 2.000 xiquetes i xiquets participen en el Calendari Ambiental de la Diputació

per Redacció_Linformador

• La huitena edició del Calendari Ambiental de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació ha comptat amb la participació d’alumnes d’escoles d’una dotzena de comarques valencianes

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha editat el Calendari Ambiental 2022 amb la col·laboració de 1.968 alumnes, que amb els seus dibuixos i redaccions han reflexionat sobre com es desplacen fins al seu centre escolar.

Com ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “es tracta d’una iniciativa més d’educació ambiental, i enguany hem volgut centrar-nos en la importància d’anar a l’escola a peu o en bici”.

El calendari, que recull algunes frases com “Caminant a l’escola, la vida mola”, “Si vols estalviar, a l’escola amb bicicleta has d’anar” o “Per tu, pel planeta”, commemora els dies de major importància ambiental com per exemple el Dia de l’Arbre, el Dia de les Muntanyes, el Dia de l’Aigua o del Consum Responsable, entre altres. L’almanac es pot descarregar a la web Repensar el futur, una plataforma de recursos educatiusonline per a l’alumnat i per a les famílies.

Escoles participants

En el seu disseny han col·laborat 38 centres educatius de 32 municipis. Les escoles que han participat són: El CEIP Sant Vicent Ferrer d’Agullent, el CEIP Cervantes d’Alcàntera de Xúquer, el CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser, CEIP Doctor Borràs d’Alfarrasí, CEIP Carraixet d’Almàssera, CEIP Federico Garcia Sanchiz d’Alzira, CEIP Carles Salvador de Barxeta, CEIP Vicent Ricard Bonillo de Benetússer, CEIP José Mollà de Canals, CEIP Jose Maria Boquera de Carcaixent, Col·legi  Hernández de Castelló, CEIP Juan Lacomba Guillot de Chella, CEIP Crist del Miracle de la Llosa de Ranes, CEIP Llutxent, CEIP Mediterrani de Meliana, CEIP Montroi, CEIP San José de Calasanz de Navarrés, CEIP Beato Carmelo de Real de Gandia, CEIP Sant Josep de Serra, CEIP Ramón Laporta de Sinarcas, CEIP Divina Aurora de Tavernes de la Valldigna i CEIP Sant Antoni de Pàdua de Xeresa.

Cal destacar la participació de tres escoles a Gandia, que són Nuestra Señora del Carmen, CEIP Les Foies i CEIP Joan Martorell; i quatre a Oliva: CEIP Verge dels Desemparats, CEIP Lluís Vives, CEIP La Carrasca i El Rebollet.

Així mateix, han participat diverses escoles rurals com CRA Baronia Alta d’Algar de Palancia, CRA el Rincón de Ademuz, CRA Mondúver-Safor de Barx, CRA la Ribera Alta de Benimuslem, CRA Bajo Turia de Gestalgar, CRA Serra de Benicadell de Ràfol de Salem, CRA Rosario Moreno de Terrateig i CRA Ribera Alta de Sant Joanet.

Els ajuntaments ja han rebut diversos exemplars del Calendari Ambiental per a totes les escoles del seu municipi. Si a la seua escola li agradaria obtindre algun exemplar més, només ho ha de sol·licitar al correu repensarelfutur@dival.es.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més