Inici Actualitat El Consorci posa en marxa l’elaboració del seu primer Pla d’Igualtat de la institució

El Consorci posa en marxa l’elaboració del seu primer Pla d’Igualtat de la institució

per Redacció_Linformador

El Consorci Provincial de Bombers de València ha anunciat que ha posat en marxa l’elaboració del primer Pla d’Igualtat de la institució provincial.

Es tracta, segons ha indicat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, d’una mostra “del ferm compromís de la direcció del Consorci a fer que el principi d’igualtat s’incorpore com a principi bàsic de la política corporativa i de recursos humans d’esta institució”, i que s’emmarca en els principis establerts a la Llei Orgànica 3/2007 de 22 de març per a la igualtat efectiva entre homes i dones, i el RD 901/2020, de 13 d’octubre.

En l’elaboració del Pla d’Igualtat del Consorci de Bombers de València es tindran en compte les mesures en matèria d’accés a l’ocupació, la classificació professional, promoció i formació, retribucions, ordenació del temps de treball, corresponsabilitat en els drets de la vida personal, familiar i laboral i la prevenció de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó del sexe. Per tot això, Amigó ha indicat que “es dissenyaran actuacions que suposen millores respecte a la situació present, arbitrant-se els corresponents sistemes de seguiment per la consecució de la igualtat real entre homes i dones”.

Per a portar a la pràctica aquest propòsit es comptarà amb la col·laboració de la representació legal de treballadors i treballadores, als que se’ls fa partícips a través d’una comissió negociadora. A més a més per a la realització del diagnòstic inicial es recaptaran una sèrie de dades mitjançant qüestionaris anònims i entrevistes a la plantilla.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més