Inici Actualitat Les diputacions reclamen la seua participació en la gestió dels fons europeus de recuperació

Les diputacions reclamen la seua participació en la gestió dels fons europeus de recuperació

per Redacció_Linformador
  • El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i el de la Diputación de Jaén, Francisco Reyes, reivindiquen el paper clau de les corporacions provincials perquè els recursos arriben a tots els municipis
  • Tots dos presidents destaquen “l’experiència i capacitat que sempre han demostrat les diputacions a l’hora de gestionar la distribució de fons per tot el territori”

Els presidents de les diputacions de València i Jaén han reclamat tant al Govern central com a les comunitats autònomes la seua participació en la gestió dels fons europeus de recuperació. Toni Gaspar i Francisco Reyes, que han mantingut este divendres una trobada en la seu central de la Diputació de València, han coincidit a reivindicar el paper que han de jugar les corporacions provincials a l’hora de fer arribar els recursos a tots els municipis de manera eficaç.

Tots dos presidents veuen els fons europeus com una oportunitat única per a reactivar l’economia en molts municipis després de la crisi generada per la pandèmia. Per això sol·liciten que les entitats provincials siguen partícips en el repartiment del 15% dels recursos procedents de la Unió Europea, entenent que per la seua proximitat i coneixement del territori, les diputacions són els organismes més capacitats perquè la distribució aconseguisca fins a l’últim dels pobles d’España.

“Hi ha localitats que per la seua grandària no són capaces per si soles de captar estes ajudes, i ací és on entren les diputacions. Tenim una gran experiència a gestionar este tipus d’ajudes gràcies a la nostra capil·laritat en tot el territori, i per això hem de ser presents en la gestió dels fons de recuperació. Això és el que entenem com cogobernanza, que és la millor manera de dur a terme la distribució”, ha declarat el president Toni Gaspar.

El president de la Diputació de Jaén, que al seu torn és president de la Comisión de Diputaciones, Cabildos y Consejos Insulares de la Federación Española de Municipios y Provincias, ha posat l’accent en esta reivindicació, afirmant que “les diputacions som part de la solució, ho hem demostrat sempre, i nosaltres som la garantia que cap localitat, per xicoteta que siga, es quedarà sense estos recursos”. Francisco Reyes ha anunciat a més que durant la reunió de la comissió que tindrà lloc a León dilluns que ve 21 de febrer, es tornarà a abordar esta qüestió.

Francisco Reyes es troba a València amb motiu de la celebració del Dia d’Andalusia a la Comunitat Valenciana, organitzada per la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en la Comunidad Valenciana, i en la qual enguany Jaén és la província protagonista.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més