Inici Actualitat La programació al voltant del 8M a Xàtiva comptarà amb més d’una vintena d’actes

La programació al voltant del 8M a Xàtiva comptarà amb més d’una vintena d’actes

per Redacció_Linformador

El lema d’aquest any és «Dones sense límits» i està dedicat a les dones en els àmbits de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques

La regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza ha presentat aquest divendres la programació vinculada al 8M, que comptarà amb més d’una vintena d’actes com ara presentacions, exposicions, xerrades, concerts o visualitzacions de curts.

«El 8M és un període molt important per seguir reivindicant el compliment de tots els drets que tenim però que moltes vegades no arribem a gaudir», ha indicat Lena Baraza. El lema d’aquest any és «Dones sense límits», i segons ha manifestat la regidora «el 8 l’hem girat amb la intenció de que es convertisca en un infinit, per a que les dones puguem arribar a tot allò que desitgem, i l’acompanya un lema dedicat a les dones en l’àmbit de la ciència, l’enginyeria, la tecnologia i les matemàtiques, on continuem tenint una baixa presència femenina i a més a més és una àrea que tindrà molta importància en el futur i en el present».

La campanya compta amb la vessant educativa i la col·laboració de les diferents coordinadores d’igualtat dels centres escolars, on s’elaboraran diferents murals al voltant de la campanya d’aquest any, així com també es presentarà un vídeo que es podrà veure a partir del 8 de març amb protagonistes d’aquest àmbit.

Pel que fa a les activitats organitzades des de l’Ajuntament, destaca la programació del teatre «8M bye bye feminity» a càrrec de Mage Arnal, a través del qual des de l’humor es pretén que es reflexione sobre els rols patriarcals que encara es pateixen. La cita, que és gratuïta, tindrà lloc el dissabte 5 de març al Gran Teatre a les 20:30 hores i les entrades es poden recollir a la Casa de les Dones en horari de 10 a 14 hores (de dilluns a divendres) i de 17 a 20 hores (de dilluns a dijous).

Altra activitat programada és la de confecció de pancartes i cartells de cara a la manifestació del 8M, que es realitzarà en dos llocs: d’una banda a la Casa de les Dones el 3 de març a les 17 hores; i d’altra el 4 de març a les 17 hores al JOC. «Volem que el món de l’adolescència comence a participar del l’àmbit feminista perquè són el futur i estem veient que no cessen les agressions masclistes tampoc en eixes edats», ha indicat Baraza.

També hi haurà dues xerrades que es desenvoluparan a la Casa de les Dones. El 2 de març a les 19 hores tindrà lloc la xerrada «La vida de color de rosa… roja» a càrrec de Visa Knowing per tractar de trencar els tabús de la menstruació i treballar al voltant dels prejudicis de la menopausa; i d’altra banda un taller de «Noves paternitats» a càrrec de Paco Herrero el dia 30 de març a les 19 hores.

Per part d’altres regidories també s’han organitzat activitats al voltant del Dia de la Dona, com ara des de la Biblioteca Municipal, on s’ha organitzat «Desdèmona» una adaptació de l’obra Otelo de William Shakespeare a càrrec de Cecilia Silva (3 de març a les 19:30 hores) i també al JOC es desenvoluparà un joc de «Qui és qui» per conèixer diferents dones valencianes que han tingut un paper rellevant en la història (5 de març a les 17h) i una activitat de visualització de curts i posterior col·loqui (6 de març a les 16h).

A més a més, també cal destacar la participació del món associatiu de la ciutat en l’organització de diferents actes, destacant les activitats de Tyrius amb la XIII exposició de Dones pintores de Xàtiva (a partir del 23 de març a la Casa de Cultura) o les dos activitats organitzades per Xateba com ara el III encontre de dones escriptores Lucrecia Borja amb homenatge a Almudena Grandes (aquest dissabte a les 19:15h a la Casa de Cultura) o el concert de «Compositores (in)visibles» conjuntament amb la Música Vella el 5 de març a les 19 hores també a la Casa de Cultura.

El món de les falles també se suma com és habitual a aquests actes al voltant del Dia de la Dona amb la Crida fallera contra la violència de gènere que tindrà lloc demà dissabte a les 13 hores a les portes de l’Ajuntament, i una posterior mascletà.

Pel que fa a la tradicional manifestació del 8 de març organitzada per la Coordinadora Feminista, aquesta eixirà a les 19 hores des de la Casa de les Dones i està previst que seguisca el recorregut habitual. Es comptarà amb la participació de la Batudona i de la Muixeranga, i des de la Mancomunitat Costera-Canal s’habilitaran autobusos per tal de poder participar des d’altres municipis de la comarca.

«Xàtiva és una ciutat compromesa en matèria d’igualtat tant per part de la institució local com també per les associacions i el món educatiu, i una mostra és la campanya Estima’m bé que hem celebrat durant Sant Valentí, per tal de demostrar a joves i adolescents que l’amor ha de ser igualitari i propi», ha indicat Baraza. Es van repartir polseres als centres educatius i aquesta vesprada a la Casa de les Dones, de 17 a 20 hores, es repartiran regals a totes les persones que han interactuat amb la campanya a través de les xarxes.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més