Inici Actualitat “Dimecres Violeta” posa èmfasi en la teòrica Rosa de Luxemburgo

“Dimecres Violeta” posa èmfasi en la teòrica Rosa de Luxemburgo

per Redacció_Linformador

El pròxim dissabte 5 de març es commemora el 151 aniversari del naixement de la teòrica marxista Rosa de Luxemburgo. I per això, “Dimecres Violeta”, activitat impulsada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals, indaga en la figura d’aquesta dona que fou impulsora del feminisme de l’època.

Rosa va escriure molt de sobre l’emancipació de les dones. Una de les seues grans preocupacions, quan va eixir de la presó el novembre de 1918, va ser impulsar l’establiment d’una secció de dones.

En els seus articles crida l’atenció aspectes de gran actualitat: la unió entre feminisme i combat al racisme; la reflexió que l’ardu treball domèstic és “una aportació gegantesca en termes d’acte-sacrifici i dispendi de forces” que ajuda a l’home “a garantir, amb un salari minso, l’existència diària de la família i l’educació dels fills” és injustament considerat improductiu.

La vida, obra i pensament de Rosa Luxemburgo constitueix un exemple de vida, davant una realitat on els números reflecteixen que la discriminació política, social i econòmica ha ocasionat la mort de milions de dones a l’àmbit mundial.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més