Inici Actualitat La Diputació presenta el seu cartell de Falles 2022 dissenyat per Paco Roca

La Diputació presenta el seu cartell de Falles 2022 dissenyat per Paco Roca

per Redacció_Linformador
  • Amb el lema “Un esclafit d’alegria”, el dibuixant valencià recupera la tradició de les auques valencianes per a mostrar escenes de diferents col·lectius fallers preparant-se per a les festes

La Diputació de València ha presentat hui dimarts el cartell de Falles 2022, elaborat pel dibuixant i il·lustrador valencià Paco Roca, i que servirà d’imatge per a les festes falleres que se celebren en nombrosos municipis de la província.

El propi artista ha sigut l’encarregat de fer pública la seua creació a la seu de la institució provincial, acompanyat pel president Toni Gaspar, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, i les diputades Pilar Sarrión, Amparo Orts, Dolors Gimeno, Carolina Mengual i Rocío Gil.

El president Gaspar ha assenyalat que “el cartell de 2022, després del que hem passat, havia de ser molt especial; per això hem volgut que la imatge per a les falles dels pobles la faça el millor: Paco Roca, recent Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts i un dels artistes valencians de major prestigi internacional, que a més té una sensibilitat molt especial per a plasmar les emocions en les seues creacions”, i ha destacat que és “una fita més per a la ciutat de València, elegida Capital Mundial del Disseny per a enguany”.

Per la seua part, Paco Roca ha explicat que, en rebre l’encàrrec de la Diputació, va sentir “al mateix temps una gran alegria i una gran responsabilitat, perquè enguany hi ha molt a comptar: per això decidim recuperar el format de les antigues auques, tan lligades a la cultura valenciana, que ens han permés fer un cartell en el qual a més de cuidar l’estètica, es puga contar una història”.

La Diputació ha triat per a 2022 el lema Un esclafit d’alegria, fixant la seua atenció en els diferents sectors professionals implicats en la festa de les Falles, des dels artistes a les comissions, passant per pirotècnics, floristes o indumentaristas.

Amb eixa premissa, Paco Roca mostra en el cartell, a manera de les antigues auques i amb l’empremta pròpia de les seues creacions, escenes dels diferents col·lectius preparant-se per a celebrar les Falles.

La Diputació de València continua així la seua aposta per comptar una imatge pròpia i diferenciada per a les festes falleres que es desenvolupen als pobles de la província, i que es complementarà amb una campanya que donarà continuïtat a les dels anys anteriors, com Superpoder faller i Aguanta la metxa.

El cartell de Paco Roca es posarà a la disposició de totes les comissions falleres i ajuntaments de la província perquè puguen utilitzar-lo com a imatge de les Falles de 2022.

Exposició Foc i flames

A més, i també amb el propòsit de difondre i promocionar les festes falleres de la província, la institució provincial acull l’exposició Foc i flames. Les falles de fora de València, que podrà visitar-se durant els caps de setmana del mes de març, la setmana fallera entre el 12 i el 19, i el primer cap de setmana d’abril.

L’exposició inclou llibrets, revistes, catàlegs, esbossos, cartells i partitures, alguns d’ells amb més d’un segle d’història, i fins a ninots procedents de diferents museus fallers de la província.

Paco Roca

La trajectòria artística del dibuixant, il·lustrador i dissenyador Paco Roca li ha valgut multitud de reconeixements com la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts, el Premi Nacional del Còmic, i fins i tot un guardó Eisner, considerat com l’Óscar de la novel·la gràfica.

En l’àmbit de la il·lustració, ha realitzat cartells, portades de llibres, murals i campanyes socials per a tota mena d’esdeveniments, publicacions o clients, especialment organitzacions no governamentals com Oxfam Intermón, Greenpeace, Amnistia Internacional, Creu Roja i Farmamundi.

La seua relació amb la Diputació s’ha materialitzat també en l’exposició Retorn a l’Edén dedicada a la València de postguerra, i que es pot visitar al Centre Cultural La Nau fins al 24 d’abril, fruit de la col·laboració de la Universitat de València amb l’àrea de Memòria Històrica de la institució provincial.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més