Inici Actualitat La Policia Local de Xàtiva forma a la població escolar en l’ús responsable de la pirotècnia recreativa

La Policia Local de Xàtiva forma a la població escolar en l’ús responsable de la pirotècnia recreativa

per Redacció_Linformador

A partir de 8 anys poden tirar coets de classe I i a partir de 12, de classe II, sempre amb autorització de pare o mare

La Policia Local de Xàtiva torna a visitar els col·legis de la ciutat per a prevenir accidents ocasionats per un ús incorrecte de la pirotècnia recreativa durant les properes festes falleres. Des del passat divendres, el responsable del departament d’Educació de la Policia Local, Arturo Tormo Sanchis, està impartint xerrades sobre pirotècnia recreativa per tots els centres escolars d’Educació Primària de Xátiva.

En aquestes xerrades es dóna a conéixer què són els productes pirotècnics, els llocs de venda autoritzats, les normes i legislació aplicable, les diferents catalogacions i classes de coets, les normes de seguretat i tota una sèrie de consells d’ús, amb l’objectiu de reduir el nombre d’accidents per cremades que es poden produir entre la població, de manera especial en els segments de menor edat, així com prevenir el vandalisme i evitar desperfectes en el mobiliari urbà que ocasionen un menyscab del patrimoni municipal.

Cal recordar que la normativa contempla que la reducció de l’edat autoritzada per al llançament de productes pirotècnics només opera durant els dies de la setmana fallera; és a dir, només del 15 al 19 de març està autoritzada la disminució d’edats d’ús a 8 anys per als artificis de classe I i la disminució d’edats d’ús a 10 anys per als artificis de classe II. En tots els casos, el menor ha de comptar amb autorització firmada pel pare o mare i posseir el certificat d’haver rebut formació sobre els productes pirotècnics.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més