Inici Actualitat Xàtiva demana la col·laboració de la ciutadania per oferir habitatges a les persones refugiades procedents d’Ucraïna

Xàtiva demana la col·laboració de la ciutadania per oferir habitatges a les persones refugiades procedents d’Ucraïna

per Redacció_Linformador

Les ofertes d’allotjament es canalitzen a través de formularis que es poden trobar a la pàgina web www.gvaoberta.gva.es

L’Ajuntament de Xàtiva ha demanat col·laboració a la ciutadania davant la necessitat de posar a disposició de les persones refugiades pisos i habitatges buits per a la seua acollida, tal i com ha demandat la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb el Govern d’Espanya.

L’acolliment en territori espanyol de persones refugiades d’Ucraïna (majoritàriament famílies compostes per dones amb els seus fills i filles i persones majors) es vehicularà a través del sistema d’acolliment de protecció internacional regulat per l’administració pública. Les ofertes d’allotjament es canalitzaran mitjançant formularis que es troben a la pàgina web www.gvaoberta.gva.es/va/ucrania.

A més a més, qualsevol persona que puga entrar en contacte amb persones o famílies ucraïneses acabades d’arribar pels seus mitjans i que no sàpiguen on dirigir-se poden comunicar-ho a l’Ajuntament de Xàtiva a través del telèfon 96 228 98 08 o del correu solidaritatxativa-ucraina@ayto-xativa.es perquè els assistisquen i ho comuniquen a l’administració autonòmica. L’acolliment de xiquets, xiquetes i adolescents sense referent familiar únicament es podrà realitzar a través dels canals legals del sistema de protecció de la Generalitat.

«Vos demane a totes i tots aquells que podeu oferir habitatge a les famílies ucraïneses es doneu d’alta al registre habilitat i d’aquesta manera poder donar-li una solució a totes aquelles persones que van a acabar vivint amb nosaltres com a conseqüència d’aquesta guerra», ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Concentració a l’Ajuntament

D’altra banda, aquest dimecres ha tingut lloc una concentració a les portes de l’Ajuntament de Xàtiva que ha reunit a més d’un centenar de persones, i en la qual s’han guardat cinc minuts de silenci com a mostra de recolzament al poble ucraïnès i s’ha llegit un manifest per part de l’alcalde Roger Cerdà i de Yulian, jove ucraïnès que viu a Xàtiva des de fa més de quinze anys.

«Una situació com aquesta requereix el compromís i l’ajuda de la ciutadania de Xàtiva. Hem obert les portes del centre de majors d’Abú Masaifa per tal de recollir tot el material humanitari possible i enviar-lo cap a Ucraïna. Vos demane la màxima col·laboració a totes i tots per donar resposta a aquesta emergència que existeix actualment a Europa» ha indicat l’alcalde de Xàtiva, qui ha afegit que «estic seguir que els xativins i les xativines demostrarem una vegada més que som un poble que vol la pau i que se solidaritza amb aquells que més ens necessiten, en aquest moment amb tota la gent del poble d’Ucraïna. Hem de fer que aquesta ciutat avance sense deixar a ningú enrere, i estic segur que anem a demostrar que som un poble solidari i que estem a l’alçada de les necessitats que en aquest moment tenim».

Segons dades d’ACNUR són ja més de 2 milions de persones les que han hagut d’emigrar d’Ucraïna a causa de la guerra, xifra que pot arribar a duplicar-se en les properes setmanes si el conflicte es prolonga.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més