Inici Actualitat La Diputació de València participa en la reunió estatal de ciberseguretat

La Diputació de València participa en la reunió estatal de ciberseguretat

per Redacció_Linformador

• La diputada de Modernització i Informàtica, Mentxu Balaguer, assistix a la “XXIII reunión GT Seguridad CSAE”, en la qual es plantegen models de ciberseguretat corporativa

La diputada de Modernització i Informàtica de la Diputació de València, Mentxu Balaguer, ha participat en la XXIII reunión de Ciberseguridad de la Comisión Sectorial de Seguridad, organitzada pel Centro Criptológico Nacional, en la qual s’ha presentat el Model valencià de ciberseguretat, un model d’excel·lència per a comunitats autònomes, diputacions i entitats locals.

La diputada Mentxu Balaguer ha recordat que “des del departament d’Informàtica de la Diputació es treballa sense descans per a obtindre la màxima protecció enfront dels ciberatacs, a més de liderar iniciatives en esta matèria com el projecte pilot vSOC, desenvolupat per la corporació provincial en col·laboració amb la Generalitat amb l’objectiu d’incrementar la ciberseguretat en l’administració local”.

Projecte vSOC

El projecte pilot vSOC és una eina cedida pel Centro Criptológico Nacional que permet gestionar la seguretat dels ajuntaments des d’un únic Centre d’Operacions de Ciberseguretat (SOC) virtual. Els consistoris participants en la primera fase del projecte han sigut els d’Albaida, Almàssera, Ayora, Bonrepòs i Mirambell, Canet d’en Berenguer, Corbera, Favara, Foios, Guadassuar i Villar del Arzobispo.

En eixe sentit, la diputada de Modernització i Informàtica, Mentxu Balaguer, ha recordat el ciberatac que va patir la Diputació el mes d’agost passat, que va poder ser avortat gràcies a la implicació i professionalitat de tot el departament, el qual va ser alertat pel Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV).

El Servei d’Informàtica de la corporació provincial, en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació de la Generalitat, va aplicar les mesures preventives oportunes per a desactivar l’atac.

Com va manifestar en el seu moment la diputada Balaguer, “este intent d’atac informàtic ha posat de manifest que funcionen perfectament els canals de protecció de la Diputació a l’hora de preservar la integritat i seguretat dels seus sistemes d’informació”. Així mateix, va apuntar que “esta incidència ens reforça la idea d’avançar de manera permanent, sense escatimar esforços i recursos, en la planificació per a millorar la seguretat informàtica que tenim en marxa per al present any i el següent”.

En eixe sentit, la diputada ha manifestat la implicació total i el treball constant del departament d’Informàtica per a garantir la seguretat digital tant de l’administració provincial com de les corporacions municipals que treballen amb aplicacions subministrades per la pròpia corporació provincial.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més