Inici Actualitat La Diputació condemna la invasió de Rússia i oferix a Ucraïna ajuda i la solidaritat dels ajuntaments

La Diputació condemna la invasió de Rússia i oferix a Ucraïna ajuda i la solidaritat dels ajuntaments

per Redacció_Linformador
  • El president Gaspar inicia el ple de març situant a la institució del costat del dret internacional i el principi de pau humanitària, destacant la resposta dels municipis en favor dels refugiats
  • Els grups aproven per unanimitat l’assignació de 40 milions d’euros al Fons de Cooperació, al qual es destinaran altres 20 milions del superàvit que aporten liquiditat per a fer front a la crisi

La Diputació de València condemna la invasió russa a Ucraïna i se situa del costat del dret internacional i el principi de pau humanitària. D’esta manera ha arrancat el president de la corporació, Toni Gaspar, la sessió plenària de març, en la qual la institució ha reiterat el seu compromís i solidaritat amb el poble ucraïnés, reflectit en l’aprovació d’una ajuda de 100.000 euros per a emergència humanitària i assistència a 5.000 refugiats a través d’ACNUR.

El president Gaspar ha destacat igualment la solidaritat dels ajuntaments valencians, que des de l’inici de la guerra s’han oferit per a acollir a milers de refugiats ucraïnesos que s’han vist obligats a abandonar el seu país a causa de la invasió russa.

En l’àmbit provincial, el ple de la Diputació ha aprovat per unanimitat l’assignació de 40 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal en el qual la corporació participa al costat de la Generalitat, quantitat que es distribuirà entre els 266 municipis i les tres entitats locals menors. Esta partida s’ampliarà fins als 60 milions, triplicant així l’aportació del Consell als municipis valencians, amb una dotació extraordinària via superàvit que es portarà pròximament a ple, tal com ha avançat el diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell.

Mascarell ha posat en valor el Fons de Cooperació com “un instrument àgil i eficaç perquè els ajuntaments disposen de capacitat per a fer front a necessitats sobrevingudes, respectant l’autonomia municipal”, responent així al portaveu del PP, Vicent Mompó, que en la seua intervenció sobre la liquidació pressupostària de l’anterior exercici ha demandat ajudes per als sectors productius afectats per la crisi i ha oferit a l’equip de govern la seua col·laboració per a “modificar les bases del pròxim Pla d’Inversions, amb l’objectiu que la seua execució resulte més àgil per als ajuntaments”.

Acords i diàleg

La sessió plenària de març deixa altres acords entre l’oposició i l’equip de govern, cas de la modificació del reglament de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere i les reunions programades per a abordar assumptes com la creació d’una Comissió Informativa Permanent de Turisme o l’anàlisi del projecte actual de Variant de Pedralba. Sobre este tema, el responsable de Carreteres, Rafa García, i el diputat popular Ximo Segarra s’han emplaçat per a analitzar la situació i tractar de trobar solucions de cara al futur.

També ha sigut recolzada de manera majoritària la moció presentada pel grup Ciutadans en defensa de garantir el dret a l’oblit a les víctimes de violència de gènere, proposta de la qual s’han abstingut Compromís i VOX.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més