Inici Actualitat La Diputació treballa amb Telefónica per a l’eliminació de “zones blanques” en la digitalització

La Diputació treballa amb Telefónica per a l’eliminació de “zones blanques” en la digitalització

per Redacció_Linformador
  • La diputada d’Informática, Mentxu Balaguer i el diputat de Carreteres, Rafa García, es reunixen amb els responsables de Telefónica per a aplicar el Pla únic del Ministeri de Transformació Digital i ser l’enllaç amb la Generalitat per a la inversió de 28,6 milions per a la província de València

La diputada d’Informàtica i Modernització, Mentxu Balaguer, i el diputat de Carreteres de la Diputació de València, Rafa García, s’han reunit amb els responsables de Telefónica, José Manuel Plaza Sanz i Jorge García Cervera, per a avançar en l’extensió de xarxes de comunicacions electròniques de banda ampla ultra ràpides a través del Pla Únic del Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital, amb una inversió a la província de València que ascendix a 28,6 milions d’euros dels quals la quantia subvencionable pel Ministeri és de 13,8 milions d’euros.

La col·laboració de la Diputació amb l’empresa adjudicatària Telefònica per a la Comunitat Valenciana del Pla Únic tracta de ser l’enllaç amb la Generalitat Valenciana, i les diputacions de Castelló i Alacant en una estratègia comuna, a més de concretar les accions a realitzar per la Diputació per a facilitar el desplegament i la identificació de les “zones blanques” de la digitalització. Així mateix, la Diputació participarà en la identificació de les zones beneficiades per la convocatòria a la província de València.

El Pla ÚNIC (Programa d’Universalització d’Infraestructures Digitals per a la Cohesió) forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i en la present convocatòria s’atorguen ajudes per a l’extensió de xarxes de comunicacions electròniques de banda ampla ultra ràpides en zones de 4.516 municipis, la majoria situades en “zones blanques” que no disposen de cobertura de xarxes de velocitat d’almenys 30 Mbps, ni plans per a la seua dotació en els pròxims tres anys. La resta estan situades en “zones grises” que només disposen de cobertura de banda ampla de nova generació a menys de 100 Mbps per part d’un sol operador o de previsions per a la seua dotació en el termini de tres anys.

Encara que el desplegament de la banda ampla en els diferents municipis és una competència estatal, Telefónica i la Diputació de València estan treballant de manera coordinada per a la identificació exacta de les anomenades “zones blanques” que es corresponen majoritàriament amb municipis d’interior, pedanies i nuclis disseminats. Així mateix, també s’està treballant per a facilitar per part de les AAPP l’agilitat en els processos administratius que permeten que Telefónica complisca els objectius marcats en la convocatòria.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més