Inici Actualitat El grup PAC de l’IES Sivera Font de Canals crea una cooperativa dins del programa CUEME

El grup PAC de l’IES Sivera Font de Canals crea una cooperativa dins del programa CUEME

per Redacció_Linformador

Tant la Regidoria d’Igualtat com la d’Educació de l’Ajuntament de Canals van preparar dues sessions, temàtiques de les quals estava marcada pel sexisme i la igualtat. Dins del programa d’activitats del grup PAC (Programa d’Aula Compartida), l’IES Sivera Font ha dut a terme la iniciativa que està basada en el programa CUEME (Cultura Emprenedora a l’Escola).

L’objectiu d’aquest programa és crear, o bé una empresa, o bé una cooperativa. En aquest sentit, el grup d’alumnes va elegir la creació d’una cooperativa.

En aquesta iniciativa els alumnes tenen el suport de l’escola, de les famílies, del consistori i de les empreses i entitats del municipi/entorn. L’alumnat posarà a la venda els diferents productes que estan elaborant i destinaran una part dels seus beneficis a l’Associació AFA de Canals. Tant les/els alumnes s’han posat en contacte amb la directora del centre, Begoña Faura, a la qui li han explicat el projecte.

La tècnica de la Regidoria d’Educació, Ana Chorques, ha declarat que «aquest programa no es tracta només d’aprendre a crear i fer funcionar una cooperativa, sinó que també estan aprenent moltes altres habilitats que els serviran al llarg de la vida, com la confiança, la comunicació o el treball en equip».

A més a més, per a fer la cooperativa es caldrà posar en pràctica tot el que saben de matemàtiques, llengües, valors socials i cívics. «I això els servirà per a entendre que el que han aprés en l’escola pot ser-los útil en la vida real», matisava Chorques.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més