Inici Actualitat La Diputació i Correos estudien noves col·laboracions per a modernitzar i acostar els serveis a les zones d’interior

La Diputació i Correos estudien noves col·laboracions per a modernitzar i acostar els serveis a les zones d’interior

per Redacció_Linformador
  • El president Gaspar i el diputat Rivera es reunixen amb els responsables de l’empresa pública per a abordar la modernització del servei postal i que arribe en les millors condicions al medi rural
  • Enviar i rebre diners i paqueteria, pagar tributs o recollir i retornar compres per Internet a qualsevol hora del dia són algunes de les prestacions que es busca oferir als municipis més xicotets

La Diputació de València i Correos estudien noves vies de col·laboració per a millorar el servei postal en les zones d’interior, amb l’objectiu d’incrementar les prestacions oferides per l’empresa pública als municipis més xicotets. L’objectiu no és un altre que garantir serveis com rebre i enviar diners en efectiu i paqueteria, pagar rebuts o recollir i retornar compres realitzades per Internet en qualsevol localitat del medi rural valencià.

Amb esta premissa, el president de la Diputació, Toni Gaspar, va rebre al cap de Producció de Correos, José Luis Sánchez, i al gerent de serveis de l’àrea est, Ernesto Adell, que s’havien reunit prèviament amb el diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera. “La intenció d’estos contactes és veure de quina manera podem ampliar la nostra col·laboració amb Correos perquè el servei que oferix a través de la seua moderna xarxa d’oficines i distribució es preste en les millors condicions als municipis valencians, especialment en els més xicotets, disposant així d’una nova eina per a lluitar contra la despoblació”.

Els responsables de Correos van informar de les noves funcionalitats dels dispositius electrònics portàtils (PDA). Els carters i carteres disposen de més d’un miler d’estes noves PDA amb les quals és possible millorar els enviaments de diners i paqueteria o la gestió de pagaments tributaris i serveis de llum, gas i telefonia als pobles d’interior de la província. Però la intenció dels dos ens públics, Diputació i Correos, és ampliar estos serveis i estudiar noves col·laboracions perquè els habitants del medi rural disposen d’altres prestacions que redunden en la comoditat i eficiència del servei.

És el cas de la signatura d’acords per al pagament de tributs, que ja han dut a terme ajuntaments com els de Requena i Quart de Poblet, entre altres, i que poden estendre’s a altres municipis perquè utilitzen la xarxa d’oficines de Correos a l’hora de pagar impostos locals i de l’Agència Tributària; una xarxa que compta amb 112 locals a València i que oferix una àmplia gamma de serveis que poden arribar a qualsevol racó de la província.

Durant la reunió es van abordar altres iniciatives, avançades en la trobada amb el responsable de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, que pretenen modernitzar el servei de missatgeria en les zones d’interior i contribuir a la millora de les condicions de vida dels seus habitants, entre elles la instal·lació de nous punts Citypaq. Estos punts permeten als clients recollir, enviar i retornar les compres de paqueteria per Internet en el dia i hora que convinga al client.

L’empresa de missatgeria i la Diputació coincidixen plenament tant en el “compromís de servei públic” com en la “voluntat d’avançar en l’increment i acostament de les prestacions als municipis més xicotets”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més