Inici Actualitat 16 emprendedors desenvolupen els seus projectes en entorns rurals amb ajuda de la Diputació

16 emprendedors desenvolupen els seus projectes en entorns rurals amb ajuda de la Diputació

per Redacció_Linformador
  • Les persones participants tenen com a objectiu implementar negocis en municipis com Montaverner, Beniflà, Ayora, Catadau, Serra, Montserrat, Chella i Camporrobles
  • Les tutories s’emmarquen en el programa Emprendeaventura de la corporació provincial, en col·laboració amb el CEEI – Centre Europeu d’Empreses Innovadores de València

Cosmètica natural, serveis a la comunitat, turisme rural o activitats immobiliàries són alguns dels 16 projectes empresarials concebuts per a desenvolupar-se en entorns rurals, i que han participat en el programa Emprendeaventura, desenvolupat per la Diputació de València en col·laboració amb el CEEI (Centre Europeu d’Empreses Innovadores de València).

Hui s’ha celebrat la sessió final de la primera edició de 2022 d’este programa concebut per a capacitar a les persones emprenedores en el procés de posada en marxa dels seus projectes i en la millora de les tècniques de gestió empresarial, incidint en els aspectes específics de les característiques de l’àmbit rural com a nínxol de mercat.

A més dels participants en el projecte, en la sessió final de “networking” de Emprendeaventura han participat Ramiro Rivera i Fidel Garcia, diputat i cap de secció de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació respectivament; i Ramón Ferrandis, director general de CEEI València.

Esta jornada ha servit per a compartir experiències entre els projectes participants i resoldre els dubtes en relació al llançament i consolidació dels seus projectes, que es podran desenvolupar en municipis com Montaverner, Beniflà, Ayora, Catadau, Serra, Montserrat, Chella i Camporrobles.

Quant a les temàtiques dels projectes que han participat en esta convocatòria, són molt diverses: des de cosmètica natural, begudes espirituoses, serveis a la comunitat o turisme rural fins a activitats immobiliàries.

Per a totes les iniciatives interessades en este projecte que no hagen arribat al termini, la Diputació obrirà dues noves convocatòries al maig i a l’octubre.

Dinamització de territoris rurals

Emprendeaventura és una iniciativa finançada per la Diputació de València dins de la seua política de suport al territori rural i de lluita contra la despoblació, desenvolupada per CEEI València.

En eixe sentit, el diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, explica que “l’emprenedoria rural és de gran importància per a la dinamització socioeconòmica dels municipis, contribuint a fixar i atraure població al territori”.

D’altra banda, el director general de CEEI València, Ramón Ferrandis, declara: “este programa ens permet abraçar els projectes que per la seua fase de maduresa no tindrien cabuda en acceleradores i incubadores i d’esta manera assessorem perquè establisquen les bases empresarials de la seua idea i puguen desenvolupar-la”.

El programa compta amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local (GAL) Túria-Calderona, Rurable, Som Rurals, Caroig-Xúquer i Gandia-Albufera.

La Diputació de València, amb este servei, oferix a través del CEEI València a persones emprenedores i empreses de recent creació en municipis xicotets el servei de Mentoring Rural per a acompanyar tècnicament estes iniciatives mitjançant assessorament especialitzat.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més