Inici Actualitat La Secció de Platges de la Diputació replega 318,2m³ de residus durant la campanya de 2021

La Secció de Platges de la Diputació replega 318,2m³ de residus durant la campanya de 2021

per Redacció_Linformador

· La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha presentat a Bellreguard el balanç de la campanya de platges de 2021

· Al llarg de 2021, l’Àrea de Medi Ambient ha oferit el servei de neteja a les platges de Puçol, el Puig, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Foios, Meliana, el Mareny de Barraquetes, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles

La Secció de Platges de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha replegat 318,2 m³ de residus, principalment restes vegetals i plàstics, al llarg de la campanya de 2021, una quantitat inferior a la de l’any 2020 quan els residus es van triplicar per les canyes arrossegades per l’aigua al llarg dels rius i barrancs a conseqüència de les pluges torrencials de la borrasca Glòria. Enguany, les dades tornen a quantitats similars a les del 2019.

Durant la neteja de les platges de 2021 s’han realitzat 1.391 passades a les platges de Puçol, el Puig, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Foios, Meliana, el Mareny de Barraquetes, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles. És a dir, l’equivalent a una superfície de 407.175 m² i prop de 23 km de línia de costa.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha presentat el balanç a Bellreguard, on ha felicitat als municipis “per l’esforç per mantenir les platges en les millors condicions possibles i per aconseguir la bandera de Qualitur i les certificacions ISO 14001 i 9001, que aporten a les platges una distinció i competitivitat turística”. Així mateix ha felicitat als municipis de Canet, Sagunt, Puçol, la Pobla de Farnals, Cullera, Tavernes, Xeraco, Gandia, Daimús, Bellreguard, Miramar, Piles i Oliva per haver obtingut la Bandera Blava.

Actualment, la Secció de Platges de la Diputació de València compta amb 10 mecànics-conductors fixos, 6 mecànics-conductors per a la campanya de primavera-estiu, el capatàs, José Alcàcer, i la cap de la Secció, Ana Pastor. Quant als mitjans, es disposa de 17 tractors, 16 màquines netejadores i altres 4 que estan en procés de licitació, 2 remolcs per a tractor, 3 camions per al transport de residus i 7 vehicles per al personal. A més, 2 caixes anivelladores, 2 canyers i una pala-polp, adquirides l’exercici anterior.

La vicepresidenta Amigó també ha agraït a Bellreguard “la cessió d’una màquina netejadora, i a Guardamar de la Safor i a la Pobla de Farnals per facilitar l’estacionament de la maquinària en el seu magatzem municipal de la platja”. Així mateix, la vicepresidenta va dedicar un record “als treballadors que s’han jubilat i a Paco del Sanz, que malauradament no va superar la Covid i que hui acomiadem públicament”.

Campanya de sensibilització

Des de l’àrea de Medi Ambient s’han posat en marxa un parell de projectes d’educació ambiental. El primer, la campanya per a escoles ‘El corriol camanegre i l’ecosistema litoral’, que difon la importància de la protecció del corriolet, de les dunes i de la posidonia; i el segon, el projecte de renaturalització de platges i millora de l’hàbitat del corriol camanegre de la mà de Seo/BirdLife amb actuacions de sensibilització a 8 municipis.

A través del projecte s’han realitzat campanyes de sensibilització i jornades de voluntariat ambiental amb associacions, col·lectius i centres educatius amb la participació de més de 570 persones entre voluntàries, voluntaris i l’alumnat dels centres escolars. Gràcies a tot això s’han eliminat més de 18 tones de vegetació exòtica invasora, s’han plantat 4.400 plançons de flora dunar autòctona, i s’han retirat de l’interior de les dunes fins a 414 kg de residus, sobretot plàstics i enderrocs, amb la instal·lació de més de 2.200 metres lineals de tancaments en els municipis d’Alboraia, Meliana, Tavernes, Gandia, Daimús i Oliva, per ampliar les àrees de cria del corriol camanegre o generar noves zones on les poblacions reproductores són escasses o han desaparegut en els últims anys.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més