Inici Actualitat La Diputació ajuda als ajuntaments a presentar projectes subvencionables de transparència i participació

La Diputació ajuda als ajuntaments a presentar projectes subvencionables de transparència i participació

per Redacció_Linformador

L’àrea de Govern Obert que dirigix Mentxu Balaguer celebra una jornada de bones pràctiques en el MuVIM, amb exemples de consistoris com Albaida, Alfara del Patriarca, la Pobla de Vallbona, Benagéber, l’Olleria i Bellús

La Diputació de València, a través de la delegació de Govern Obert i Participació, ha celebrat en el MuVIM unes jornades de bones pràctiques en matèria de transparència i participació, amb exemples de bones pràctiques dels ajuntaments d’Albaida, Alfara del Patriarca, la Pobla de Vallbona, Benagéber, l’Olleria i Bellús.

En l’obertura de l’acte van prendre part la diputada de Govern Obert i Participació, Mentxu Balaguer, el secretari autonòmic de Transparència i Participació, Antoni Llorente, la directora general de Participació, Mª Jesús Pérez, i el director general de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern, Andrés Gomis.

L’objectiu de la jornada és exposar, per part dels ajuntaments, exemples reals de projectes que ja han sigut subvencionats en matèria de transparència i participació perquè puguen servir de referència per a altres municipis. Com va explicar la diputada Mentxu Balaguer, “no ens conformem amb subvencionar econòmicament eixos projectes, sinó que volem aprofundir en les experiències municipals per a crear un punt de trobada d’iniciatives i valoració dels projectes executats, a més d’oferir una xicoteta mostra d’una àmplia gamma de projectes que puguen replicar-se en altres ajuntaments i servir de guia per a actuacions futures”.

En la jornada van mostrar les seues experiències en la modalitat de Participació els municipis d’Albaida, Alfara del Patriarca i La Pobla de Vallbona, amb els projectes ‘PUAM Albaida ODS 2030’, presentat pel regidor de Modernització, Alejandro Quilis; ‘Pressupostos participatius i Consell veïnal’, exposat per l’alcaldessa d’Alfara del Patriarca, Marisa Almodóvar; i ‘Reglament d’Inversions participatives, participat i consensuat’, explicat pel regidor de Participació Ciutadana de La Pobla de Vallbona, Francisco Javier Esteban.

En Transparència, l’alcalde de Benagéber, Rafael Darijo, va detallar el ‘Programa d’identificació i divulgació de la transparència municipal’; l’alcalde de L’Olleria, Ramón Soler, va exposar el projecte ‘Escola municipal de Govern Obert’; i l’alcaldessa de Bellús, Susana Navarro, va presentar telemàticament ‘Bellús accessible’.

Subvencions per a 2022

Després de l’èxit de la línia de subvencions de transparència i participació en 2021, la Diputació de València i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica van signar un acord de cooperació amb la finalitat d’avançar conjuntament en polítiques de transparència, bon govern i participació ciutadana en les nostres institucions locals.

En 2022, este acord se signa de nou, introduint canvis en la convocatòria, per a fer més fàcil als ajuntaments la presentació de sol·licituds de subvenció per als seus projectes.

La convocatòria d’enguany es publicarà en breu en el BOP, obrint un termini de 20 dies naturals per a la presentació d’instàncies. Es finançaran amb un màxim de 8.000 euros els projectes que presente qualsevol dels ajuntaments de la província i les entitats locals menors per al foment de la participació ciutadana, la transparència i el bon govern.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més