Inici Actualitat La Diputació impulsarà el paper de la dona en l’economia rural i facilitarà el relleu generacional de negocis

La Diputació impulsarà el paper de la dona en l’economia rural i facilitarà el relleu generacional de negocis

per Redacció_Linformador
  • Ramiro Rivera, diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, es reunix amb els gerents dels Grups d’Acció Local (GAL) i el Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la província per a fixar línies d’acció conjuntes per als pròxims mesos
  • Durant 2021, la col·laboració amb estes entitats va permetre, entre altres activitats, difondre els serveis que presten els GAL a la ciutadania, realitzar estudis de camp sobre digitalització d’empreses, o acompanyament a projectes emprenedors per a l’accés a les ajudes LEADER

El diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, s’ha reunit amb els gerents dels Grups d’Acció Local (GAL) i el Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la província per a fer balanç de la col·laboració entre la Diputació de València i estes entitats, així com planificar l’execució d’activitats durant els pròxims mesos.

En eixe sentit, des de la corporació provincial s’ha establit com a objectiu potenciar el paper de la dona en l’economia rural i facilitar la transmissió de les activitats econòmiques, com a fórmules per a promoure l’activitat econòmica en zones despoblades.

Així mateix, una altra línia d’acció conjunta se centrarà en identificar i potenciar productes locals agroalimentaris generats al rural valencià, i la seua difusió per a donar a conéixer alternatives de compra de proximitat que generen economia local amb estàndards de qualitat equivalents o superiors a altres ofertes menys sostenibles.

El diputat Rivera ha destacat que “estes reunions són de gran interés, mentre permeten intercanviar informació i experiències entre territoris amb la finalitat que les iniciatives d’èxit puguen adoptar-se a tota la província”.

Per a posar en marxa estes iniciatives, la Diputació de València destinarà 100.000 euros addicionals que se sumaran als 75.000 que va aportar l’any passat per als 5 grups d’acció local de la província (Caroig-Xúquer, Rurable, Som Rurals, Túria-Calderona i el GALP Gandia-Albufera).

D’esta manera, es van poder sufragar despeses de funcionament i amb això, seguir les respectives estratègies de desenvolupament local participatiu, amb accions com la difusió dels serveis que presten els GAL, la realització d’estudis de camp en matèria de digitalització o les expectatives de relleu generacional en empreses locals, o l’acompanyament a projectes emprenedors en la confecció de les memòries de sol·licitud de les ajudes LEADER.

La reunió també ha servit per a informar els GAL del balanç d’altres programes en els quals s’està treballant des de la Diputació, com EmprendeAventura Rural, Mentoring Rural o la participació en la convocatòria AceleraPyme Rural de Red.es per a disposar de més eines de desenvolupament territorial.

Finalment, els representants dels Grups d’Acció Local han traslladat a Ramiro Rivera alguns problemes que dificulten el desenvolupament de projectes en l’àmbit rural i la necessitat de canvis normatius que faciliten projectes emprenedors.

En eixe sentit, se’ls ha instat a ser agents actius en el projecte de llei de despoblació que el Consell ha anunciat, aportant la seua experiència i coneixement de primera mà de les necessitats i potencialitats del rural valencià.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més