Inici Actualitat L’òpera Macbeth de Giuseppe Verdi arriba a Canals de la mà del Palau de les Arts

L’òpera Macbeth de Giuseppe Verdi arriba a Canals de la mà del Palau de les Arts

per Redacció_Linformador

El pròxim diumenge, 10 d’abril, a les 18.00 hores, al Centre Cultural Papa Calixte III de Canals s’emetrà en streaming l’òpera Macbeth de Giuseppe Verdi que es durà a terme en el Palau de les Arts Reina Sofía de València.

Amb motiu de les representacions de Macbeth de Verdi, el Palau de les Arts ha programat, entre el 25 de març i el 10 d’abril, una marató d’activitats al voltant de la figura d’aquest compositor per tal de dotar de més dinamisme l’activitat cultural, amb propostes dins i fora de l’edifici.

Aquesta és una òpera en quatre actes basat en la tragèdia homònima de William Shakespeare.

Macbeth, o la lluita de l’ambició i la consciència en els erms de l’ànima.  Aquesta òpera va suposar la primera incursió del compositor Giuseppe Verdi en la dramatúrgia de Shakespeare. En aquest títol es distingeixen ja el gust per les ombres més profundes de l’ànima i les llums més encegadores i confuses de la consciència humana que des de tal data d’ara en avant sempre compareixeran en la producció dramàtica verdiana.

Un missatge d’esperança espera a l’espectador al final d’aquest metafísic drama: només la consciència aconsegueix, i no sempre, a véncer al mal que redueix a erms els camps de l’ànima.

Sobre l’escenari, una posada en escena impactant per transgressora que porta la signatura del director de cinema i teatre australià Benedict Andrews. El seu treball en aquesta producció se centra en una cuidada i exigent direcció actoral que accentua el perfil més violent del sinistre matrimoni creat per Shakespeare que assassina cruelment per a arribar al poder. L’escenografia, sòbria, funcional, amb pocs elements d’attrezzo, deixa respirar als grans espais buits i confereix protagonisme a una il·luminació efectista que ressalta l’atmosfera dramàtica i de malson que embolica als personatges.

En el paper titular s’alternen dues de les veus verdianes més reconegudes de l’actualitat, com són el baríton italià Lucca Salsi i el georgià George Gagnidze, al costat de l’admirada soprano Anna Pirozzi  en el temible rol de Lady Macbeth i les veus de Marko Mimica i Giovanni Sala, dirigits des del fossat pel mestre italià Michele Mariotti.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més