Inici Actualitat CONCERT CENTENARI SOCIETAT MUSICAL LA LLOSA DE RANES

CONCERT CENTENARI SOCIETAT MUSICAL LA LLOSA DE RANES

per Redacció_Linformador

La Banda de la Societat Musical de La Llosa de Ranes oferirà aquest dissabte 9 d’abril , el Concert del Centenari. L’acte tindrà lloc a partir de les 19’00 hores en l’Auditori Municipal “Mestre En Vicent Tortosa” de La Llosa de Ranes.

ANY 1921

En el concert en primer lloc es presentarà la nova bandera de l’entitat que ha estat confeccionada amb la col·laboració de la Comissió de les Festes Patronals 1973, qui en aquell moment ja van regalar la bandera que ha presidit tots els actes de la Stat Musical fins al dia d’avui. A continuació començarà el Concert, al qual han sigut invitats els darrers directors titulars que ha tingut la Societat i que encara es troben entre nosaltres. Així, en primer lloc Serafín Martínez Marz director de la banda els anys 1996-1997 dirigirà el pasdoble El Motete de José Serrano. A continuació Miguel Ángel García Boscá director de la banda de l’any 2002 al 2007 dirigirà Als Músics pasdoble que va compondre i dedicar als músics de la formació. Per tancar la primera part Ferran Josep Miralles i Martínez, qui va dirigir la banda en dues etapes, de 1987 a 1995 i de 1999 al 2002 dirigirà 4’33’’ de John Cage i The Cruel Moon de John Mackey.

La segona part començarà amb un reconeixement als presidents de la Societat que encara estan entre nosaltres: Desiderio Contreras (1977-1982), Andrés Gamazo (1982-1985), Federico Esteve (1985-1999) i Dionisio Garcia (1999-2003). Tot seguit el vice-president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana En Roberto Escobar Honrubia farà entrega de la Medalla d’Or de la FSMCV al president de la Societat Musical José Javier Carreres Montell. A continuació tornarà la música amb el mestre Rafael García Vidal director de la banda els anys 2015-2016 qui dirigirà el pasdoble El Camino de Josep Vicent Egea. Li segirà el mestre Paco Sánchez Roca director de la banda de l’any 2007 al 2014 qui dirigirà Escena y gran Marcha de la Ópera Aida de G. Verdi. El concert finalitzarà baix la batuta del mestre director actual Rafa Grau Vilar qui està al front de la banda des de l’any 2016. La Banda estrenarà dues composicions; en primer lloc el pasdoble «Cent anys de música» de Dario Giner Climent, músic de la banda i clarinet principal que ha composat esta peça per a l’ocasió. Ja per finalitzar l’acte la banda estrenarà MERAKI una peça del compositor David Rivas que la Fundació Sangaxa li va encarregar per dedicar-la a Evarist Aznar (Alcalde de La Llosa de Ranes) i José Javier Carreres (President de la Stat Musical) així com a les entitats que representen l’Ajuntament de La Llosa de Ranes i la Societat Musical que compleix el seu Centenari.

L’acte central del Centenari es presenta molt emotiu i s’espera l’assistència de socis, simpatitzants, antics músics i públic en general. Els actes del Centenari continuaran al mes de maig amb el Festival Comarcal de Bandes de La Costera (1ª Part), al mes de juny amb el Festival de Bandes Juvenils, al mes juliol amb el Intercanvi amb la Banda de Mota del Cuervo, al mes de setembre i octubre amb el Festival de Bandes de Música de La Costera (2ª Part i Cloenda) i finalment al mes de desembre amb la presentació del Llibre de la Història de la Societat Musical elaborat per Salvador Astruells Moreno (text) i fotografies aportades per músics i veïns del poble de La Llosa de Ranes.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més