Inici Actualitat Anna Moner, nova coordinadora de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni del Magnànim

Anna Moner, nova coordinadora de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni del Magnànim

per Redacció_Linformador

· Amb l’elecció de Moner es pretenen impulsar les vessants de literatura i d’art del Magnànim

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha nomenat en l’últim Consell d’Administració celebrat este matí, a l’escriptora i artista valenciana Anna Moner com a nova coordinadora de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni.

El primer coordinador de l’institut ha sigut el catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts al Departament de Filosofia de la Universitat de València, Anacleto Ferrer Mas, que ha deixat el lloc per la seua càrrega de treball a la Universitat.

El Consell d’Administració ha posat en valor el treball d’Anacleto Ferrer. Cal destacar, a més del rigor i qualitat de la col·lecció Novatores, especialitzada en filosofia, diverses iniciatives reeixides com portar al prestigiós sociòleg Axel Honneth a València, entre moltes altres. Ferrer continuarà vinculat al Magnànim dirigint dita col·lecció.

L’elecció de Moner, artista plàstica, escriptora i llicenciada en Història de l’Art, pretén atorgar a l’Institut un altre perfil per a impulsar els camps de la literatura i l’art del Magnànim i generar activitats per a fer més visible el treball dels creadors, artistes i escriptors, amb especial atenció a la creativitat valenciana.

Anna Moner Colonques

Anna Moner (Vila-real, la Plana Baixa), llicenciada en Història de l’Art, és artista i escriptora. Forma equip artístic amb Sebastià Carratalà des del 1987.

Ha escrit textos per a catàlegs d’exposicions i revistes especialitzades i ha participat en programes de ràdio, així com en nombroses activitats literàries. A més, ha sigut professora col·laboradora de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives, i de la Nau dels Estudiants, ha publicat diversos relats i és coautora de l’obra teatral La morta enamorada.

També ha publicat les novel·les Les mans de la deixebla (Bromera, 2011), Premi Enric Valor; El retorn de l’hongarés (Bromera, 2015) Premi Alfons el Magnànim, Premi Túria i Drac de Sant Jordi 2015 de Catalunya Ràdio i del diari cultural Núvol, i La mirada de vidre (Bromera, 2019), Premi Ciutat d’Alzira.

Així mateix Gabinet de curiositats (Pruna Llibres, 2015) va rebre el premi de la Crítica dels Escriptors Valencians al millor assaig (AELC, 2016).

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més