Inici Actualitat El Consorcio Camino del Cid renova la seua imatge i es prepara per a celebrar els seus 20 anys d’existència

El Consorcio Camino del Cid renova la seua imatge i es prepara per a celebrar els seus 20 anys d’existència

per Redacció_Linformador

L’entitat ha celebrat el seu Consell Rector, al qual han assistit els representants de les diputacions que la integren, entre elles la de València, per a fer balanç de 2021 i definir nous projectes

El Consorcio Camino del Cid celebra enguany els seus 20 anys d’existència, després de constituir-se al juny de 2002 i quedar integrat des dels seus inicis per les diputacions provincials de Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castelló, València i Alacant.

Representants d’estes diputacions van assistir dimecres a la reunió del Consell Rector del Camino del Cid, l’òrgan de presa de decisions de l’entitat, trobada en el qual van emfatitzar el seu compromís amb esta ruta de referència internacional i van revalidar el seu suport al consorci que la gestiona com a “exemple de col·laboració interterritorial únic a España”.

A més dels compromisos adquirits fins hui quant a senyalització, dinamització i promoció de la ruta, al llarg de 2022 i 2023 es posaran en marxa altres activitats com la celebració del Día del Camino del Cid el 7 de maig en la localitat soriana de San Esteban de Gormaz, que estarà precedida per un ampli programa d’activitats.

Així mateix, els dies 9 i 10 de juny es desenvoluparan les I Jornadas de Alcaldes y Alcaldesas del Camino del Cid, una iniciativa impulsada des de la Diputació de Burgos amb la qual es pretén donar un major protagonisme a les localitats del camí, conéixer de primera mà les diferents sensibilitats dels seus representants i celebrar un Consell Rector extraordinari en el monestir burgalés de San Pedro de Cardeña, l’enclavament que fa vint anys va acollir el consell constituent de la institució.

D’altra banda, l’11 de juny, en un any en què es compleix la desena edició del Premio Álvar Fáñez, tindrá lloc a El Poyo del Cid (Teruel) el                  I Encuentro de Asociaciones en el Camino del Cid, que comptarà amb la participació dels representants de les associacions guanyadores del certamen en passades edicions.

Imatge commemorativa i balanç 2021

En la reunió del Consell Rector també es va presentar el logo commemoratiu del Consorcio Camino del Cid, dissenyat per Julián de Velasco. Es tracta d’una renovació de l’actual, que incorpora la llegenda ‘20 Años’. Les actuacions realitzades en 2021, igual que l’any anterior, van estar condicionades per la pandèmia. Pel que fa a infraestructures, van destacar les 2.271 intervencions realitzades en matèria de senyalització al llarg de 1.400 quilòmetres de recorregut i els treballs de condicionament en 11 trams de l’itinerari.

Una altra de les grans apostes de l’any va ser el llançament d’una ruta de 1.500 km per a bicicletes gravel, molt valorada pels aficionats a esta modalitat, i la posada en marxa d’una eina pràctica disponible en iOS i Android amb més de 4.500 punts d’interés geo-referenciats.

A més, entre els treballs realitzats va destacar l’acord de col·laboració signat entre el Consorcio Camino del Cid, el Instituto Geográfico Nacional i el Centro Nacional de Información Geográfica (IGN-CNIG) per a la promoció de l’itinerari, i van ser clau els treballs de promoció desenvolupats al costat d’altres quatre grans itineraris turístic culturals sota la marca “Rutas Culturales de España”.

També es van activar versions web de la pàgina oficial en francés, anglés i alemany, a més d’un blog, la realització de diverses trobades amb agents estrangers i l’impuls d’altres estratègies per al llançament del Club de Producto Turístico “Rutas Culturales de España”.

L’any passat es van aconseguir 200 poblacions adherides a la Red de Sellado del Camino del Cid i es van reprendre actuacions habituals de dinamització, entre les quals destaquen les 20 exposicions que van itinerar per altres tantes localitats de la ruta, el concurs de vídeos Camino del Cid, la celebració del Rally Mototurístico i el llançament d’una nova edició del Premio Álvar Fáñez.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més