Inici Actualitat La Diputació de València recolza la novena edició de la Mostra de Vins Terres dels Alforins

La Diputació de València recolza la novena edició de la Mostra de Vins Terres dels Alforins

per Redacció_Linformador
  • El Saló de Plens de la institució acull la presentació del certamen que se celebrarà a Moixent dissabte que ve 7 de maig

El Saló de Plens de la Diputació de València ha acollit este dimarts la presentació de la novena edició de la Mostra de Vins Terres dels Alforins, que se celebrarà als carrers de Moixent dissabte que ve 7 de maig.

L’acte ha estat presidit pel president de la Diputació, Toni Gaspar; el diputat de Turisme de la corporació, Jordi Mayor; el president de Terres dels Alforins, Rafa Cambra; i l’alcalde de Moixent, Guillermo Jorques. També han assistit la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; les diputades provincials Pilar Sarrión i Dolors Gimeno; l’alcalde de La Font de la Figuera, Vicent Muñoz; i representants dels 11 cellers participants en el certamen, entre altres.

“És la primera vegada que es presenta la Mostra de Vins en la Diputació, amb el que des de la corporació volem mostrar el nostre suport al turisme com un dels motors de la nostra província, a més del nostre suport a este projecte que posa de manifest el valor especial del treball conjunt públic-privat i ben fet, a més del producte local, per a oferir una experiència de tots els sentits en el vostre territori”, ha destacat el president de la Diputació.

El diputat de Turisme, per part seua, ha insistit que el certamen que acollirà l’anomenada “Toscana valenciana” ha sabut “crear sinergies en benefici del territori i posar en valor el bon fer de moltes generacions juntament amb una dels nostres senyals d’identitat com és el vi, en una festa que aglutina tradicions, gastronomia i música, que és la millor manera de fer territori i turisme”.

El president de Terres dels Alforins ha manifestat finalment que “després de dos anys sense poder celebrar la Mostra, estem molt il·lusionats. Tornar a realitzar-la suposa posar en valor el nostre territori, els nostres pobles i les nostres tradicions. El vi és una beguda social, és cultura, i volem que la gent dels nostres pobles se senta orgullosa dels seus productes, sent ambaixadors del que naix en les seues terres”.

La Mostra

Terres dels Alforins és una associació de productors i viticultors que reunix 11 cellers del triangle geogràfic que formen els municipis de La Font de la Figuera, Fontanars dels Alforins i Moixent, on cada any i de manera itinerant se celebra la Mostra de Vins, un certamen que va quedar suspés fa dos anys per la pandèmia però que enguany recupera la seua celebració i s’ha presentat en la Diputació de València per a obrir-se a tots els municipis de la província.

La Mostra de Vins aposta des del seu origen pel paisatge i el territori, alhora que enaltix el vi com a motor socieconómico de la comarca i el seu principal actiu turístic.

Es tracta, a més, d’una gran festa que acollirà els carrers de Moixent dissabte que ve d’11 a 19.30 hores i reunirà una mostra dels vins de la zona, la gastronomia local i l’artesania local, amenitzada per música en directe dels grups La Romàntica del Saladar, Limbotheque i Lulú i els Tigretones, amb ritmes de totes les èpoques.

Els cellers de Terres dels Alforins participants són Celler del Roure, Cellers Arráez, Els Pins, Dani Belda, Rafa Cambra, Els Frares, Cellers Énguera, Cooperativa Sant Pere, La Vinya, Clos Cor Ví i Clos de Lôm.

L’esdeveniment funcionarà amb el sistema de tiquets. Hi haurà un primer tiquet de 10 euros amb cinc degustacions i copa serigrafiada de regal. També hi haurà un segon tiquet, sense copa, per 5 euros i tres degustacions.

Els vins s’acompanyaran amb l’oferta gastronòmica de la zona, que s’adquirirà per separat. Així, hi haurà arròs al forn i altres especialitats de José El Moli, amb A Llenya Cuina Rural. També es cuinaran gaspatxos, per part dels Cara-sols. En tots dos casos, es podrà encarregar en arribar a l’esdeveniment. A més, els Festers de Moixent també oferiran una bona mostra de la gastronomia local.

El certamen comptarà amb àrees de descans repartides per tot el recinte per al públic.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més