Inici Actualitat Llutxent obri una finestra a les joves veus de la lírica valenciana de la mà de la Diputació

Llutxent obri una finestra a les joves veus de la lírica valenciana de la mà de la Diputació

per Redacció_Linformador

●Hui dissabte, 14 de maig, tindrà lloc un concert especial d’òpera i sarsuela al pati del monestir de Llutxent

L’àrea de Cultura de la Diputació de València continua promocionant els joves talents de la música valenciana. El programa Música en construcció oferix habitualment concerts de joves músics que estan a un pas d’iniciar la seua carrera professional; ara, amb la col·laboració dels conservatoris i de l’Ajuntament de Llutxent, i en un escenari privilegiat com el monestir del Corpus Christi de la localitat de la Vall d’Albaida.

El Centre Museístic de la Beneficència acull ja fa més d’un any un programa especial al cor de la ciutat de València, destinat a obrir espais de projecció a les carreres dels joves músics. El programa Música en construcció, coordinat pel musicòleg Jerahy García, ha rebut una excel·lent acollida per part del públic, i ara a més, inicia una estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Llutxent, amb la finalitat de revaloritzar el patrimoni cultural i artístic de la Diputació. Estes noves actuacions, que s’allargaran fins al mes d’octubre, tindran lloc al claustre de sant Doménec del monestir del Corpus Christi, a Llutxent, que és propietat de la Corporació. El concert de dissabte serà a les 19:00 hores i les entrades poden ser reservades via WhatsApp, al número: 657957463.

Per al diputat de Cultura, Xavier Rius, “amb el cicle de concerts que hui iniciem fora de la ciutat de València aspirem a enfortir les activitats de la Diputació als nostres pobles. A més, el programa vol servir també d’instrument de difusió d’un patrimoni arquitectònic molt valuós i encara poc conegut com el monestir de Llutxent”. Rius també es congratula de la “complicitat i l’entusiasme dels conservatoris, que ens ajuda a fer més forta la marca “València és música”, amb totes les accions a favor del nostre vast patrimoni musical”. 

La col·laboració de hui es farà amb el Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València, amb una especialitat, la del cant, que ve avalada per una llarga trajectòria en la formació de cantants. El Joaquín Rodrigo és un dels centres amb més prestigi de tota Espanya. Els estudis de títol superior i el màster d’Interpretació operística del centre atrauen nombrosos estudiants per la seua qualitat docent i per l’àmplia oferta d’activitats complementàries, com classes magistrals amb especialistes d’arreu del món, audicions i concerts d’alumnes a l’auditori del conservatori.

Ara, amb l’acord amb la Diputació, el conservatori enceta una línia nova, ja que els alumnes disposen d’una nova finestra per a establir connexions directes amb el públic i anar trencant el gel respecte a la futura professionalització dels cantants.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més