Inici Actualitat El Dimecres Violeta d’aquesta setmana a Canals commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Sexual als Conflictes

El Dimecres Violeta d’aquesta setmana a Canals commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Sexual als Conflictes

per Redacció_Linformador

El 19 de juny de 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Sexual en els Conflictes.

La finalitat de la commemoració d’aquest dia és conscienciar sobre la necessitat de posar fi a la violència sexual relacionada amb els conflictes, honrar a les víctimes i els supervivents de la violència sexual de tot el món i retre homenatge als que han dedicat la seua vida a lluitar per a acabar amb aquesta mena de delictes.

En aquest dia, fomentem la solidaritat amb les persones que han sobreviscut a la violència sexual en els conflictes i pateixen els diversos estigmes que es deriven d’aquest tipus violència, com ser associades amb grups armats o terroristes o haver tingut fills fruit de la violació a les mans de l’enemic. L’enfocament centrat en el supervivent, destinat a alleujar l’estigma i reparar el teixit social, deu, per tant, centrar-se en la recuperació posterior al conflicte a través de la Resolució 2467. Amb aquest enfocament, les dones poden rebre la major part d’ajuda que necessiten. A més, l’enfocament permet contrarestar els estigmes socials que arrosseguen les víctimes, i els seus fills i filles, de la violència sexual relacionada amb el conflicte.

Són moltes les seqüeles que amb el pas dels anys, marquen la vida de les persones que són víctimes de la violència sexual. D’acord amb els relats dels supervivents, aquest tipus de conducta deixa marques físiques i psicològiques, que resulten difícils de superar. Per aquesta raó, moltes d’elles, necessiten ajuda per a poder sanar les ferides, mentre unes altres han de viure amb aquests records i traumàtiques experiències de manera permanent.

En el següent vídeo, les dones de Nepal conten la violència que van sofrir: https://www.youtube.com/watch?v=gUIPsBxI2eI&t=8s

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més