Inici Actualitat La Diputació de València i AVAESEN organitzen la primera escola de tecnologies per a ajuntaments

La Diputació de València i AVAESEN organitzen la primera escola de tecnologies per a ajuntaments

per Redacció_Linformador
  • Entre les matèries que s’ensenyaran al curs s’hi troben els Blockchain, la intel·ligència artificial, IoT, cloud i big data enfocat a administracions públiques
  • L’escola de tecnologies digitals forma part de les activitats del Think tank Smart Cities per al desenvolupament d’habilitats de cara a la transició verda i digital

La Diputació de València, en col·laboració amb el Think tank Smart Cities, el hub impulsat per AVAESEN (Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia), ha organitzat una Escola de Tecnologies destinada a ajuntaments, amb la finalitat d’ajudar-los en el repte de transformació digital que han d’afrontar per a no perdre competitivitat i poder fer front al desenvolupament de les ajudes per a digitalització que arribaran a través dels fons Next Generation.

La importància i protagonisme creixent de la tecnologia està provocant un increment de la bretxa digital. Per a reduir-la, els responsables i tècnics de les administracions locals han d’entendre el llenguatge tecnològic i ser capaços de definir els requeriments de les licitacions per a l’adquisició de béns i serveis tecnològics, comprendre les propostes que els proveïdors de base tecnològica inclouen en les seues ofertes a l’administració, i entendre l’abast i potencial impacte derivat de les noves tecnologies.

El curs, dirigit a alcaldes, regidors, caps de servei i tècnics de l’administració local, s’ha inaugurat hui i tindrà una segona sessió dimecres que ve, 22. Es tracta d’una prova pilot en la qual han participat Alcàsser, Alpuente, Elda, el Verger, Gandia, Manises, Petrés, Quartell, Sagunt, Sueca, Torrent i Vilallonga, i que s’ampliarà a la resta d’ajuntaments en els pròxims mesos.

Per a acompanyar als ajuntaments en la transformació digital, l’Escola de Tecnologies revisarà matèries com blockchain, intel·ligència artificial, internet de les coses (IoT), cloud o big data, entre altres, des d’un punt de vista pràctic i enfocat a la labor que han d’escometre els ajuntaments en el seu dia a dia.

L’objectiu és ajudar les administracions locals a adquirir uns coneixements globals sobre les principals tecnologies digitals i les seues potencials aplicacions, de manera que els assistents, en finalitzar, entenguen millor el llenguatge que utilitzen els proveïdors tecnològics, puguen identificar el potencial d’un projecte innovador o proposta de tall tecnològic, disposen de criteri per a opinar i preguntar a tercers sobre els seus desenvolupaments, i tinguen seguretat i confiança per a poder incorporar determinades tecnologies a l’administració local.

A l’obertura ha acudit la diputada de Modernització de la Diputació de València i presidenta de GIRSA, Mentxu Balaguer, que ha acompanyat al president d’AVAESEN, Marcos J. Lacruz. Balaguer ha destacat l’aposta de la corporació provincial per impulsar la modernització dels ajuntaments, sobretot els de menys de 20.000 habitants, que a la província de València són la majoria. Per a Balaguer, “la clau d’eixa necessària modernització passa per donar eines als ajuntaments en forma de recursos, acompanyament i finançament, cosa que la Diputació fa a través de diferents línies de subvencions, com la de Smart Cities, que compta enguany amb 2,5 milions d’euros”.

D’altra banda, Lacruz ha ressaltat que estem a les portes d’una revolució on es donaran canvis profunds i accelerats, i necessitem estar preparats per al que vindrà. Per això, des del Think tank Smart Cities d’AVAESEN, “treballem intensament per acompanyar eixos municipis valents i proactius que treballen, com el Think tank, per a millorar la vida dels ciutadans”.

Lacruz ha comentat que, a través del Think tank, que compta amb un ecosistema de més de 300 actors que treballen per la smartització de les ciutats, s’ha ajudat a accelerar una inversió de 165 milions d’euros, i ha recordat que un alt percentatge dels Fons Next Generation s’implementaran en local i regional, per la qual cosa el paper dels municipis és fonamental.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més