Inici Actualitat El col·legi la Sénia de l’Alcúdia de Crespins ja genera la seua energia gràcies a la instal·lació de plaques solars

El col·legi la Sénia de l’Alcúdia de Crespins ja genera la seua energia gràcies a la instal·lació de plaques solars

per Redacció_Linformador

El CEIP la Sénia de l’Alcúdia de Crespins ja genera de manera sostenible l’energia que necessita l’edifici gràcies a la instal·lació en el seu sostre de mòduls solars fotovoltaics. Es tracta de les terceres plaques solars que instal·la l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins en edificis municipals, la Casa de la Música i l’Escola d’Adults ja compten amb elles, en “la seua aposta per les energies renovables i el medi ambient”, com ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Jordi Caparrós.

Aquest tipus d’instal·lació, que s’anomena d’autoconsum, utilitza l’electricitat generada pel consum del punt on es produeix i l’energia sobrant la injecta a la xarxa elèctrica, a més disminueix la quantitat de CO₂ que s’expulsa a l’atmosfera i converteix l’edifici en un punt eficient. El projecte ha comptat amb una inversió de 50.000 euros dels quals el 60% ha estat subvencionat per la Generalitat Valenciana dins del Pla Reacciona.

Per a l’edil aquestes actuacions demostren el compromís de l’Alcúdia de Crespins “per reduir els efectes del canvi climàtic, avançar en la transició energètica i fer del nostre poble un lloc més sostenible”. A més, ha remarcat que amb les plaques instal·lades a l’escola “ens permet tindre una escola totalment sostenible i verda. Aconseguim una escola que potencia l’ús de les energies renovables, i a la vegada podem transmetre aquests valors de la sostenibilitat a l’alumnat de l’escola”.

Així mateix, Caparrós ha subratllat que en aquests moments i a causa de la conjuntura econòmica mundial en què l’electricitat està tan cara aquesta aposta per les energies renovables “ens permet estalviar i reduir la factura de la llum municipal”.

Per la seua banda, Pepe Garrigós, ha remarcat que en el govern municipal “continuem avançant en la voluntat de fer que el municipi siga més sostenible, complint així els Objectius de Desenvolupament Sostenibles 2030 que marca l’Acord per a Una Ciutat Verda, impulsat per la Unió Europea”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més