Inici Actualitat La cremà de la Foguera de Canals mantindrà la tradició amb les noves mesures de seguretat

La cremà de la Foguera de Canals mantindrà la tradició amb les noves mesures de seguretat

per Redacció_Linformador

El centre cultural Ca Don José de Canals ha acollit hui una roda de premsa on s’han detallat les noves mesures de seguretat per a la cremà de la Foguera Més Gran del Món, que s’adaptarà a les demandes del Consorci de Bombers amb l’objectiu de fer-les totalment segures per a les persones i per als edificis pròxims.

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, i el regidor de Fira i Festes, Miquel Alventosa, acompanyats per Víctor Oron, Fester i representant de les Festes del 2023, per un tècnic del departament d’Urbanisme i pel cap en funcions de la Policia Local, han incidit en el treball que s’ha fet des de l’Ajuntament, en diverses reunions amb el cos de bombers, perquè la cremà siga com més tradicional possible complint amb les exigències de seguretat.

Un informe de 2018, realitzat pel Consorci de Bombers, advertia de la necessitat d’establir certes mesures de seguretat. Una necessitat que es va fer més urgent arran l’incident de 2020. És per això que aquest any els carrers Beat Nicolas Factor i Església quedaran buits i tancats al pas per tal de servir com a vies d’evacuació. L’única entrada a la plaça Major serà el carrer Sant Salvador.

A més a més, per primera vegada, s’instal·laran lones ignífugues que protegiran les façanes de l’església i dels habitatges més pròxims a la foguera. Estes lones estan dissenyades per a restar el mínim espai possible a les persones que acudisquen a la plaça Major, les quals podran, com és tradició, participar de l’encesa de la Foguera.

Una vegada encesa, les forces de seguretat evacuaran part de la plaça i establiran un perímetre de seguretat. Avançada la nit, i quan els bombers consideren oportú, s’alçarà el perímetre i s’obrirà el pas per tots els carrers.

Des de l’equip de govern han agraït l’esforç del Consorci de Bombers, el treball de l’equip tècnic de l’Ajuntament i la predisposició dels representants de la Festa del 2023. S’ha vullgut traslladar el missatge de què a tots ens haguera agradat que la cremà poguera mantenir-se com sempre, però que hem d’entendre i acatar les exigències de seguretat de les autoritats competents, i han pregat a la ciutadania el compliment en tot moment de les indicacions dels professionals.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més